Bericht

Woon je in Noord? Doe dan mee met Zon op de VvE!

Geplaatst op 14 juli 2023, 13:34 uur
Illustration

Wat doe je als je als VvE zonnepanelen wil? Elke bewoner een paar panelen? Of doe je het samen? VvE Bramzeilhof in Amsterdam Noord hoefde niet te kiezen. Het dak van de VvE is zó groot dat de bewoners voor beide opties konden gaan.

Eigen panelen - via Iederzon (Ymere)
Via Iederzon, de vaste partner van woningbouwvereniging Ymere, konden zowel huurders als eigenaarbewoners zich inschrijven voor 3 tot 6 panelen. De bewoners huren de panelen voor iets minder dan ze besparen op stroom. De stroom gaat rechtsreeks naar de meterkast van de deelnemers.

Panelen voor de hele buurt - via Zuiderlicht
Lang niet alle bewoners reageerden op het aanbod van Iderzon en dus bleef er heel wat ruimte op het dak over. Zonde. Zuiderlicht legt daarom ook nog 245 coöperatieve panelen op het dak: panelen waar zowel bewoners als omwonenden eigenaar van kunnen zijn.

Woon je in Noord of Landsmeer?
Voor eenmalig een euro ben je al lid van Zuiderlicht. Met leningen a 250 euro ben je mede-eigenaar van de panelen. Over je lening krijg je jaarlijks tussen de twee en vijf procent rente, totdat je je lening terugvraagt. In de tussentijd levert jouw lening, in de vorm van zonnepanelen, veel stroom op.

Meer weten?
Check: 245 cooperatieve zonnepanelen op VvE Bramzeilhof.
Of lees het hele verhaal over de samenwerking tussen corporatie en coöperatie

 

Illustration
 
Deel dit: