Bericht

Haal het Huis van Nu voor Straks naar je toe!

Geplaatst op 19 juli 2023, 16:23 uur
Illustration

Amsterdamse organisaties, lokale initiatieven en scholen krijgen de kans een aanvraag in te dienen om het Huis van Nu voor Straks naar zich toe te halen: een verplaatsbaar duurzaam huis ter grootte van een klein vrachtwagentje, dat dient als een gids bij energiebesparing en verduurzaming.

Haal het Huis naar je toe
Het Huis van Nu voor Straks vormt een mooie trekpleister op (buurt)festivals of bijeenkomsten. Het Huis van Nu voor Straks is een opvallende verschijning. Het bevat interactieve gespreksstarters over energiebesparing en het verduurzamen van woningen. Het kan ingezet worden als mobiel loket op een markt, als instrument om draagvlak op te halen voor een coöperatie en meer!

De gemeente levert ook ondersteuning bij het bemensen van het huis. Een medewerker kan bezoekers wegwijs maken en hulp bieden bij vragen over energiebesparing en verduurzaming.

Aanvragen is eenvoudig
Personen of organisaties die een aanvraag willen doen voor het Huis, kunnen tot 31 oktober 2023 een eenvoudig online formulier invullen. Daarin vragen we:
•<span class="cx_tab mceNonEditable" style="display: inline-block;">    </span>Waar, wanneer en waarom je het Huis zou willen neerzetten
•<span class="cx_tab mceNonEditable" style="display: inline-block;">    </span>Ter gelegenheid van welke bijeenkomst je het huis wilt inzetten
•<span class="cx_tab mceNonEditable" style="display: inline-block;">    </span>Wie de doelgroep is, en hoeveel bezoekers je verwacht
De aanvragen kunnen worden gedaan voor de periode van half januari 2024 tot mei 2024.

U kunt hier het huis direct aanvragen.

Op basis van de aanvragen maakt de gemeente half november een selectie. De aanvraag moet aansluiten bij de doelstellingen van de gemeente en de projectagenda.

Contact
Meer weten over het Huis? Klik dan hier, of neem dan contact op met Robbin Diekmeijer (gemeente Amsterdam), r.diekmeijer@amsterdam.nl.

Deel dit: