Bericht

Goed nieuws uit de Studio Energie

Geplaatst op 20 juli 2023, 09:30 uur
Illustration

Zoals een half jaar geleden al werd voorspeld, het gaat hard nu met de schone energie in Nederland. 

Schone energie zit op 17% in de eerste helft van 2023. En dan is wind op zee pas net begonnen!

Dank Martien Visser, voor je grafiek van de dag op Twitter. En Remco de Boer voor het uitzenden van het nieuws over energie vanuit StudioEnergie. die van vandaag is te vinden via deze link

"Terwijl de energiecrisis voorbij lijkt, maar nog lang niet is, is het weer tijd om de rekening op te maken: hoe staat de Nederlandse transitie er nu écht voor? Hoeveel hernieuwbare energie produceren we? Hoe zit het met de uitstoot? En wat gaat er de rest van het jaar gebeuren, en waarom? Dé man met álle antwoorden is Martien Visser, lector Energietransitie aan de Hanzehogeschool, manager Strategie bij Gasunie, maar wij kennen hem als de ongekroonde cijferkoning van de Nederlandse energietransitie"

 

Jullie waren niet te optimistisch eind 2023. Hier een deel van het interview van Piet en Felix van de 5e Montessorischool in Watergraafsmeer:

"Visser vertelde in Studio Energie (podcast*) dat Nederland in 2022 veel beter was dan in de voorgaande jaren.”we waren verrast, je leest veel zurigheid in de kranten”. Qua zonne-energie is Nederland 1e van de hele wereld!!! In 2022 heeft Nederland 20% bespaard. Met de wind energie moeten we nog bezig zijn. Nu willen we 50% besparen maar dat moet ik nog zien.
*de podcast vind je op spotify, 4 jan 2023. De podcast heet studio energie. In deze podcast zeggen experts Remco de Boer en Martien Visser:" ̈ik had dit
niet verwacht” “er kunnen hele gekke dingen gebeuren” “hernieuwbare energie gaat als een speer” “het doel van 16% schone energie wordt een jaar eerder gehaald” “veel minder energie gebruikt” "

Interview door Felix en Piet van jong 02025 . 

Illustration
Grafiek van de dag van Martien Visser (Twitter vandaag)
Deel dit: