Bericht

De Gasloze Buurtkeuken Florijn is geopend

Geplaatst op 5 oktober 2023, 11:52 uur

Ons bewonersinitiatief Gasloze Buurtkeuken Florijn is op zaterdag 23 september feestelijk geopend. Dirk de Jager, voorzitter van Coforce onthulde het Logo van de buurtkeuken, waarvoor Oma Fanny uit Florijn met spaarlamp en pollepel model stond.

Het duurde ruim een jaar om de oude collectieve ruimte in Florijn te verbouwen tot een uitnodigende en moderne buurtkeuken waar vanaf november 2023 gratis activiteiten plaatsvinden waarbij bewoners op laagdrempelige wijze worden geïnformeerd over energie besparen en duurzame leefstijl. De flat Florijn bestaat uit 325 sociale huur appartementen. Dit is wat we doen:

1. Kookworkhops waar we leren koken op inductie. Daarna gaan we samen eten en bespreken hoe we geld kunnen besparen met kleine verduurzamingsmaatregelen in huis.

2. Bespaarbingos. De oude vertrouwde bingo, maar dit keer win je prijzen om je huis weer wat duurzamer te maken.

3. Verspillingsvrije lunch voor senioren. Verspillen is zonde. We halen daarom heerlijke hapjes op die te veel gemaakt zijn voor bedrijven uit de omgeving. Genietend van een tafel vol met eten ontmoeten we elkaar en delen informatie.

4. Energiecoach. Wat kun je doen om geld te besparen en tegelijk te verduurzamen. Met tips en besparend materiaal komt de energiecoach bij je langs om uitleg te geven wat er verbeterd kan worden. 

Een actueel overzicht van geworven fondsen en uitgaven tot heden van project Buurtkeuken Florijn vind je hier.

Illustration
Menukaart Florijn
Deel dit: