Bericht

Lonkend perspectief of kommer en kwel? Ons netwerk heeft het verhaal!

Geplaatst op 24 november 2023, 10:41 uur
Illustration

Een bittere pil slikte ik weg, afgelopen woensdagnacht. En velen. Die smaak kwam niet om wel of geen eigen risico in de zorg. Het gaat niet om wel of geen minimumloon verhoging. Of immigratie op nul of 300.000. Al die zaken zijn superbelangrijk. En politiek. Een paar jaar dit meer en een paar jaar dat meer, dat verfrist de boel. En is democratie.

Maar het klimaat en de mensen en de dieren en de ecosystemen zijn niet 'een paar jaar dit en een paar jaar dat'. De gemiddelde temperatuur op aarde is gestegen, net als koorts. En als we die niet naar beneden krijgen, gaan er dingen voor een lange tijd stuk, voor duizenden jaren.

En het is precies wat Ruud Koornstra zegt. Het is niet nodig. Er is een lonkend perspectief voor alle poltieke kleuren. Eedereen die met een zeil een haven uit is gevaren kent het gevoel van overvloed. Gratis energie in je zeilen! Wat een gevoel, de motor uit en de wind draagt je.

Het is aan ons een 'magistrale opdracht te vertellen' welke tijd we wél voor ons zien. En een toekomst te verbeelden waar mensen wél in willen wonen.

Kijk bijvoorbeeld Koornstra's paradijs op aarde en spoel de bittere smaak van je af. Hup Energiecommissaris van Nederland! En alle andere energiecommissarissen die hun school, buurt, postcode, stad of regio op schone energie krijgen. Met werk voor iedereen. Het is een onomkeerbaar proces. Houdt vol! En geniet van het samenwerken! En met vrolijk, volhardend werk gaat de temperatuur van de aarde niet verder omhoog. Zo snel als mogelijk.

https://www.youtube.com/watch?v=VBBgYGQxUVM Kijk naar de film, en maak je eigen oplossingen, gebruik de collectieve intelligentie in je buurt en versterk zo de sociale innovatie ! Samen maken we het paradijs op aarde!

Deel dit: