Bericht

Jouw huis van morgen: Op weg naar duurzaam wonen

Geplaatst op 5 juni 2024, 11:33 uur
Illustration
logo
!WOON

Bij !WOON zijn we altijd op zoek naar manieren om Amsterdammers te ondersteunen bij het verbeteren van hun woonomgeving. Daarom zijn we verheugd dat !WOON samenwerkt met het mobiele energieloket Jouw huis van morgen, een initiatief van de gemeente Amsterdam. Een huis van de toekomst op wielen die de buurten intrekt, waar buurtbewoners naast het krijgen van praktische informatie over energiebesparende maatregelen, ook in het echt kunnen ervaren wat duurzaam wonen inhoudt.  

Jouw huis van de toekomst

Het mobiele huis heeft verschillende kamers, zoals een keuken, een woonkamer en een slaapkamer. In iedere kamer is iets te beleven en te leren. Zo komen bezoekers meer te weten over het verbeteren van hun woning en hoe ze daarmee energie en geld kunnen besparen. De bezoekers worden ontvangen en geïnformeerd door de Energiecoaches van !WOON. Op basis van hun jarenlange expertise delen ze hun kennis om bewoners bewust te maken van bepaalde gewoontes en geven bespaaradvies. In het huis zijn isolatiematerialen te zien én te voelen. Zo wordt getoond hoe je de cv-ketel zuiniger kunt gebruiken en krijg je onder andere advies over inkoopacties voor warmtepompen.

Samenwerking !WOON

Door onze krachten te bundelen wordt er een breed scala aan diensten aangeboden. Als onderdeel van deze samenwerking zijn ook afwisselend onze collega’s van Bewoners en Energietransitie (BEET) op locatie aanwezig. Zij vertellen de bewoners hoe het proces van aardgasvrij wonen eruit ziet en beantwoorden alle mogelijke vragen over dit onderwerp. Naast de bepaaradviezen van de Energiecoach is ook het Regionaal Energieloket van de partij. Zij geven informatie over beschikbare subsidies en financiële ondersteuning.

Bezoek en beleef Jouw huis van morgen

Samen streven we ernaar om jouw woning duurzamer en energiezuiniger te maken, passend bij jouw specifieke behoeften en situatie. We nodigen je graag uit om Jouw huis van morgen te bezoeken. Kijk in de kalender waar Jouw van huis morgen de komende tijd in de buurt staat.

Deel dit:
Afzender
Geplaatst door