Nieuw op 02025 (424)

Nieuw bericht
02025

Online energieontbijt #129 : Transitie Visie Warmte

geplaatst op 3 april 2020, 17:23 uur, door 02025

We gaan online door ! 

Het Energieontbijt #129 Transitie Visie Warmte (TVW) aanstaande donderdag 9 april wordt als webinar bij jullie thuis aan de ontbijttafel gebracht ! ( zelf voor je koffie zorgen deze keer) 

Vanaf 09:00 tot ca 10:30 zullen we met een gericht programma omtrent de TVW van start gaan met ons 1e webinar! Theun Koelemij -gemeente Amsterdam- van Team Duurzaamheid geeft jullie, als een van de opstellers van dit document, graag toelichting en stappen in de toekomst.

Daarnaast zal Re...

Nieuw bericht
02025

Transitievisie Warmte Amsterdam

geplaatst op 3 april 2020, 12:23 uur, door 02025

Inspraak Transitievisie Warmte
 

Iedereen kan van 4 april tot en met 15 mei 2020 zijn of haar mening geven over de Transitievisie warmte. Lees hier verder.

Nieuw bericht
Solar Sedum

Gratis adviesgesprek t.w.v. €75,-

geplaatst op 1 april 2020, 16:28 uur, door Solar Sedum

Het voorjaar: de zon gaat weer schijnen. Bijen, vogels en planten gaan hun gang. Wij, van Solar Sedum, geloven dat er op de daken een geweldige potentie ligt om de natuur terug te brengen in de stad en tevens eigen energie op te wekken.

Bent u wegens de huidige situatie thuis aan het werk en wilt u graag aan de slag? Wij bieden een gratis persoonlijk advies aan t.w.v €75,-. In een vrijblijvend (video)gesprek legt één van de Solar Sedum deskundige uit hoe u uw dak kunt transformeren tot een eigen...

Nieuw bericht
Maxje van der Heijden

Update gemengde VvE enquête [enquête nog steeds open]

geplaatst op 1 april 2020, 16:19 uur, door Maxje van der Heijden

De kopgroep gemengde VvE’s bespreekt en ondersteunt specifieke barrières en kansen van de energietransitie voor VvE’s waarin verhuurders en particuliere wooneigenaren verenigd zijn

Ter vervanging van fysieke bijeenkomsten hebben we onder andere een enquête verspreid onder de koplopers. Hierin inventariseren we wat de meeste gehoorde bezwaren tegen verduurzaming binnen de VvE zijn. Een greep uit de eerste resultaten: 

"Mijn woningcorporatie wil alleen meedoen als 70% van de bewoners instemt"

"Eig...

   Nieuw project   
Govert Barents

Renovatie van monumentaal grachtenpand zonder gasaansluiting

V
geplaatst op 1 april 20, 13:38 uur

De gemeente heeft regels die soms tegenstrijdig zijn met duurzaamheidsprincipes. Door alle kennis die ik op doe te delen denk ik dat het toegankelijker zal worden voor anderen om een project als dit te starten. 

Mijn grootste uitdaging zit op het gebied van isoleren. Hoe beter de isolatie, des te makkelijker is de verwarming te realiseren met een warmte pomp. 

Nieuw bericht
Brenda Serrée

[video] Zo maakte huurder Rob uit Noord zijn woning all-electric

geplaatst op 31 maart 2020, 15:47 uur, door Brenda Serrée

Huurder Rob uit de Banne in Amsterdam-Noord wilde van het aardgas af. Doordat hij een huurwoning heeft, kreeg hij met de regels van de woningcorporatie te maken. Toch zette hij door en paste zijn woning aan met een relatief lage investering. We interviewden hem om u te inspireren. Rob geeft !WOON medewerkers Susan, Otas en Brenda een rondleiding door zijn woning. Trots laat hij zien welke maatregelen hij heeft genomen om ‘all-electric’ te leven. Openhartig vertelt hij waar hij tegenaan liep, ove...

Nieuw bericht
Pauline Westendorp

Een hug van de meester!

geplaatst op 31 maart 2020, 14:59 uur, door Pauline Westendorp

Een hug van een meester uit de kopgroep van scholen

Wat is dat, een kopgroep scholen?

Een kopgroep is volgens het woordenboek 'een groep deelnemers aan een wedstrijd met een voorsprong op de meerderheid van de deelnemers’. Dat hoeft niet altijd bewust te zijn, blijkt. In Amsterdam bestaat de kopgroep van scholen gewoon uit scholen die gewoon begonnen zijn aan een reis naar een school op schone energie.

In de race tegen de klok die in Amsterdam is losgebarsten om alle gebouwen op schone energie t...

Nieuw bericht
gwen jansen

Green Make Over Journaal: Duurzame bespaartips vanuit huis

geplaatst op 31 maart 2020, 14:36 uur, door gwen jansen

Vanaf dinsdag 31 maart deelt het online Green Make Over Journaal eenvoudige tips om thuis geld te besparen én tegelijk winst te boeken op wooncomfort, leefplezier en gezondheid. 

Het Green Make Over journaal is een initiatief van mij, Gwen Jansen, ik ben documentaire- en programmamaker. Ik heb in het verleden bij het energieontbijt van 02025 gefilmd, voor mijn documentaire Green Tales of the City. Onder de noemer ‘Green Make Over’ deel ik ingezonden tips en vragen van Nederlanders en laat ik exp...

   Nieuw project   
Joris Van Vuure

WOW Ecostroom V

J
V
geplaatst op 31 maart 20, 12:19 uur

Samen Groene Energie
Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk, rendabel en voorzien van duurzame stroom, maar niet ieder dak is geschikt. Zeker niet in Amsterdam. Voor de buurtbewoners in en rond Amsterdam Nieuw-West is het mogelijk om toch gebruik te maken van duurzame energie opgewekt uit zonnepanelen!

Voor en door bewoners uit Amsterdam Nieuw-West en omgeving
WOW Ecostroom V is het vijfde project van WOW Ecostroom en het 17e project van Ecostroom.nu! Het is een coöperatie waarbij burgers en ondernem...

Te koop aangeboden
Sergio Murgia

Nano infrarood warmtepanelen

Spullen voor huis, tuin, kantoor
geplaatst op 31 maart 20, 12:12 uur, door Sergio Murgia
Te koop aangeboden

Waarom Degree-n?

Zoek je een totaaloplossing om een huis, kantoor of werkplek te verwarmen met een duurzame en energiezuinige oplossing?

Onze warmtepanelen doen precies dat. Ze passen in iedere ruimte, zijn eenvoudig uit te breiden, werken individueel, maar ook als één aangesloten systeem.

Hierdoor is Degree-n een vernieuwend modulair systeem, voor een beter klimaat in huis, kantoor of werkplek. Onze warmtepanelen zijn de meest energiezuinige op de markt verkrijgbaar.

Zo bespaar je al snel tot 6...

Te koop aangeboden
Bico Fokke

Zonnepanelen bij WOW Ecostroom V (Evertsweertplantsoen)

Vastgoed
geplaatst op 31 maart 20, 11:33 uur, door Ecostroom.nu
Te koop aangeboden

In het kort:

Het dak van het van het gebouw aan het Evertsweertsplantsoen 3, waarin Basisschool de Globe is gevestigd en welke in eigendom van de Gemeente Amsterdam is, is het derde dak van een cluster van maar liefst 15 daken die de gemeente Amsterdam ter beschikking heeft gesteld aan de coöperatie Ecostroom voor burgers om hun eigen zonne-energie op te wekken. In maart 2019 won Ecostroom een gemeentelijke gunning waarbij de dakoppervlakten van maar lieft vijftien gebouwen van het gemeentelijk ...

Nieuw bericht
Joris Van Vuure

Ecostroom bij RTLZ over Zonnepanelen en een virtual Powerplant

geplaatst op 31 maart 2020, 10:59 uur, door Joris Van Vuure

Over een energiecoöperatie in transitie.

Nieuw bericht
Joan Kramer

geWoonboot2 bij Schoonschip - Kalkhennep en kapotgeklapperde zeilen

geplaatst op 31 maart 2020, 10:50 uur, door Joan Kramer

🔋Duurzame woonboot

In 2012 werden Jan Huisman en Joan Kramer de eigenaren van de geWoonboot, een vergaderwoonark die laat zien hoe gewoon duurzaam wonen op het water zou moeten zijn. Met een sedumdak, zonnepanelen, accus, regenwateropvang en warmtepomp was de ark lange tijd de duurzaamste woonboot van Nederland, maar Jan en Joan wisten al bij aankoop dat ze ooit een nog duurzamere versie wilden bouwen. En die ligt er nu, in de drijvende woonwijk Schoonschip, te midden van 29 andere groene exemp...

Nieuw bericht
kernteam Ma.ak020

Nieuw: online Corona-gericht platform WijAmsterdam.nl

geplaatst op 30 maart 2020, 21:03 uur, door kernteam Ma.ak020

Amsterdammers helpen elkaar tijdens de coronacrisis. En dit kan nu nog beter met WijAmsterdam.nl, opgezet door de gemeente Amsterdam. Alle urgente maatschappelijke initiatieven rond Corona komen hier samen op 1 plek.

Deze oproep is aan ons allemaal:
1. Heb je Corona gericht aanbod? Plaats het op WijAmsterdam.
2. Ken je Corona gerichte initiatieven? Wijs hen op WijAmsterdam.
3. Ken je mensen/groepen die nu hulp nodig hebben? Wijs hen op de initiatieven op dit platform.

Ideeën voor hoe dit platform n...

Nieuw bericht
Aukje van Bezeij

Het klimaat: nu even niet - of juist wel?

geplaatst op 30 maart 2020, 20:37 uur, door Aukje van Bezeij

Wat doe jij na Corona? Sluit je weer aan in de file? Boek je snel weer een city trip? Temidden van de dagelijkse berichten lijkt het ongepast, maar toch moeten we daar nu al over nadenken.

Never waste a good crisis.  

Nieuw bericht
Stichting Natuurlijk IJburg

Voortvarende start collectieve inkoop zonnepanelen

geplaatst op 30 maart 2020, 13:10 uur, door Stichting Natuurlijk IJburg

De actie van buurtorganisaties in Oost in samenwerking met de gemeente om de collectieve inkoopactie van zonnepanelen onder de aandacht te brengen, is voortvarend van start gegaand. De twee informatiebijeenkomsten op IJburg werden goed bezocht. De avonden in de Dapperbuurt en Watergraafsmeer konden geen doorgang vinden door het Corona-virus. Onderzocht wordt hoe de bijeenkomsten in de buurten online voort gezet kunnen worden. De oorspronkelijke actietermijn zal verlengd, tot wanneer is nog niet ...

Vooraankondiging activiteit
Vanessa van Veelen

Online Open huis Erica en Kees

woensdag 8 april 2020   |   12:00 - 14:00 uur   |   Amsterdam

In deze bijzondere tijd van afstand houden, thuiswerken, schrikken van elke hoestbui en heel veel handen wassen, lijkt na 2 weken een nieuw soort ritme te ontstaan. Men wordt uitgedaagd om op creatieve wijze toch het werk weer ‘normaal’ te laten doorgaan, zo goed en zo kwaad als het kan.

Voordat het Coronavirus ook in Nederland toesloeg, had ThuisBaas een aantal Open Huizen gepland. Deze kunnen uiteraard niet op locatie doorgaan, maar… wel online! Het eerste Online Open Huis vindt plaats bij Eri...

Vooraankondiging activiteit
Vanessa van Veelen

Online Open huis Erica en Kees

vrijdag 3 april 2020   |   11:00 - 13:00 uur   |   Amsterdam

In deze bijzondere tijd van afstand houden, thuiswerken, schrikken van elke hoestbui en heel veel handen wassen, lijkt na 2 weken een nieuw soort ritme te ontstaan. Men wordt uitgedaagd om op creatieve wijze toch het werk weer ‘normaal’ te laten doorgaan, zo goed en zo kwaad als het kan.

Voordat het Coronavirus ook in Nederland toesloeg, had ThuisBaas een aantal Open Huizen gepland. Deze kunnen uiteraard niet op locatie doorgaan, maar… wel online! Het eerste Online Open Huis vindt plaats bij Eri...

Nieuw bericht
Thijs Haverkamp

Online Energieontbijt 9 april

geplaatst op 27 maart 2020, 10:09 uur, door Thijs Haverkamp

Een energieontbijt, gewoon de tweede donderdag van de maand, zelfde tijd, maar toch helemaal anders. Door de coronacrisis moet iedereen zich aanpassen, wij ook! We zijn druk bezig het Energieontbijt over de Transitievisie warmte zo te organiseren dat het 'gewoon' door kan gaan, maar dan online. We gaan het zo inrichten dat het zo interactief mogelijk is.

Een kleine slag om de arm, door de coronacrisis lopen (heel begrijpelijk) de processen van gemeente ook vertraging op. Vooralsnog gaan we er va...

   Nieuw project   
Thierry de Wijn

Kalpataru Natural Tree Fund & Green Energy

J
V
geplaatst op 20 maart 20, 19:14 uur

Kalpataru Natural is een internationaal innovatieproject in de Zuid-West hoek van Portugal, Algarve. Samen met lokale en internationale land eigenaren bregen we de natuur en duurzame bossen terug en ontwikkelen nieuwe vormen van duurzaam landgebruik, zoals Food Forests en Ecotourisme. Het Tree Fund is onderdeel van de Trillion Tree Campaign van de UN, en kan voor Nederland fungeren als CO-2 compensatieproject. Daarnaast zijn er mogelijkheden voor lokale zonneparken, nu grootschalig en na aanpass...

Nieuwe vacature / hulpvraag
Marlyssa Sonderen

Wie mag ik interviewen voor mijn afstudeeronderzoek over de energietransitie van VvE's in Amsterdam?

geplaatst op 20 maart 2020, 11:02 uur, door Marlyssa Sonderen

Woont u in de gemeente Amsterdam en bent u lid van een Vereniging van Eigenaars?
Dan zou ik u graag willen interviewen voor mijn afstudeeronderzoek!

Mijn onderzoek richt zich op de betrokkenheid van VvE's in de Nederlandse energietransitie.
Hoe goed betrekt de overheid VvE's in de energietransitie? Zijn er voldoende middelen om energiebesparende maatregelen te treffen aan uw gebouw? Tegen welke barrières loopt uw VvE aan? Of wilt u juist een succesverhaal met mij delen? Alle info is welkom!

Ik be...

Meer nieuws