Nieuw op 02025

Vooraankondiging
Olga Hengeveld

WEBINAR Zonne-energie in het OHG

donderdag 4 februari 2021   |   20:00 - 22:00 uur   |  

De  Energiecommissie Oostelijk Havengebied (OHG) organiseert op 4 februari een webinar Zonne-energie in het OHG. De medewerkers van het Amsterdam Energy City Lab vertellen alle ins en outs:

  • Introductie van het programma ZonneEnergiek OHG
  • Hoe staat het er voor met de zon in het OHG
  • Wat komt er op ons af richting 2030
  • What's in for me? De mogelijkheden voor bewoners, huurders, VvE's en bedrijven
  • Vraag en antwoord 
Nieuwe aangeboden dienst
Sander Rote

EMG

geplaatst op 26 januari 21, 13:55 uur, door Sander Rote
Voorlichting & advies

Geachte heer of mevrouw, 

 
Terwijl iedereen nog in de stemming is van de goede voornemens voor het nieuwe jaar 😊 ben ik benieuwd of u voornemens bent om dit jaar een duurzaamheid/ MVO verslag uit te brengen (voor het jaar 2020). Maakt uw website oprecht een sterke indruk wat betreft certificeringen op dit gebied, dan kan mij indenken dat de ambitie misschien al enige tijd bestaat om dit samen te brengen in een jaarlijks duurzaamheidsverslag. Maar hoe? Wat is verplicht aangaande zo'n verslag en ...

Vooraankondiging
René Jansen

Inspraak Ontwerp-Omgevingsvisie 2050 Amsterdam

woensdag 3 maart 2021   |   8:00 - 23:00 uur   |   online

Afgelopen vrijdag (22 januari 2021) presenteerde Marieke van Doorninck de ontwerp-Omgevingsvisie 2050. De omgevingsvisie beschrijft een visie op de stad van de toekomst, waarmee het stadsbestuur de koers voor de komende jaren uitzet.

De verwachting is dat Amsterdam de komende dertig jaar groeit met 200.000 arbeidsplaatsen en 300.000 nieuwe inwoners. Om de stad leefbaar te houden is het nodig enerzijds die groei te omarmen, maar ook duidelijk richting moeten geven en daar grenzen aan te stellen. ...

Bericht
Brenda Serrée !WOON

Forse huurkorting wegens loden leidingen

Geplaatst op 25 januari 2021, 15:44 uur , door stichting !WOON

Twee huurders in het Hilwis complex in de Amsterdamse Rivierenbuurt krijgen een huurkorting van 60% omdat er te veel lood zit in hun drinkwater. De eis om verhuurder alle huurwoningen in het hele complex te laten onderzoeken en alle loden leidingen te vervangen is afgewezen in dit kort geding. De bewonersvereniging overweegt verdere stappen om te zorgen dat alle huurders snel kunnen beschikken over schoon en gezond drinkwater.

Huurders en de bewonersvereniging van het Hilwiscomplex trokken in de...

Vooraankondiging
Esther Wagensveld

Digitale rondleiding circulair kantoor en toekomstvisie

donderdag 4 februari 2021   |   16:00 - 17:00 uur   |   Online

In de Week van de Circulaire Economie (1 t/m 6 februari) organiseert Merosch een digitale rondleiding.

Circulair kantoor Merosch
Sinds 2018 zit Merosch in een circulair getransformeerd kantoor, een gymzaal uit 1955. Het gebouw is door het adviesbureau zelf aangepakt en is nu van het gas los en er liggen 60 zonnepanelen op het dak. Het gebouw levert meer energie op dan het verbruikt. Bij de verbouwing van de gymzaal zijn zoveel mogelijk circulaire bouwmethoden toegepast: de oude gymzaalvloer ligt ...

Bericht
John van Gelder

02025 Project factsheet "Oostelijk Haven Gebied

Geplaatst op 19 januari 2021, 12:46 uur , door John van Gelder

Komend jaar gaan we bij 02025 de koploperprojecten (nog) meer onder de aandacht brengen zodat we van elkaar te leren en vooral elkaar inspireren. Hiervoor maken we project factsheets. Deze worden op de website en via social media met jullie gedeeld .

Als eerste project hebben wij het factsheet Oostelijk Havengebied (OHG) opgenomen. De Energiecommissie OHG, een platform van actieve bewoners in het OHG, is bezig met een onderzoek naar schone vormen van energie(opwekking)  in hun buurt.

Vooraankondiging
Frans Debets

Kennissessies "Rekenen met Energie" door Frans Debets

elke Woensdag   |   20:00 - 21:00 uur   |   Online

Als je geïnteresseerd bent in de energietransitie en beter wilt begrijpen hoe het zit met al die verschillende begrippen en technieken dan is deze serie workshops iets voor jou.

In 6 korte bijeenkomsten van ca.45 minuten (+ tien minuten napraten) wordt stapsgewijs je kennis opgebouwd en wordt je vaardigheid om die nieuwe kennis te gebruiken ontwikkeld. Voorkennis of opleidingsniveau zijn niet vereist, iedereen kan dit volgen.

Het is een samenhangend programma, maar als je een bijeenkomst moet ov...

Bericht
 Jadranka  Cace

Kansen voor kleine windturbines bij waterschappen

Geplaatst op 15 januari 2021, 18:56 uur , door Jadranka Cace

beste mensen,

Onlangs heb ik, in opdracht van STOWA (Stichting toegepast Onderzoek Waterschappen), en in samenwerking met bureau Wing (landschapsarchitecten), een rapport gemaakt over de kansen voor toepassing van kleine windturbines bij waterschappen. Het rapport biedt inzicht in het aanbod en de kenmerken (techniek, kosten..) van een brede range van windturbines op de Nederlandse markt met masthoogtes van 15–45 m. Het rapport is zo opgesteld dat het ook door andere doelgroepen dan waterschappe...

Bericht
Jacqueline van Klaveren

Wie weet een goede partij voor het laten plaatsen van zonnepanelen?

Geplaatst op 14 januari 2021, 17:36 uur , door Jacqueline van Klaveren

Onze kleine VVE zoekt een goede partij voor het laten plaatsen van zonnepanelen. Naast het financiële aspect speelt dat het een historisch gebouw is. Het technische aspect (waar moet de dakdoorvoer bij de verschillende appartementen komen - panelen komen op het hoge dak, meterkasten zitten onder het veel lagere dak - en hoe dan) is een issue omdat we het uiterlijk van het pand niet willen aantasten en niet alle plafonds willen openbreken. Er heeft al één partij gekeken en het blijkt niet evident...

Nieuwe blogpost
John van Gelder

Verslag Energieontbijt #139: Happy New Year!

Geplaatst op 14 januari 2021, 14:31 uur , door John van Gelder

Het eerste energieontbijt van 2021 stond in het teken van koplopers. Drie koplopers vertelden over hun ervaringen als koplopers in duurzaamheid in Amsterdam. Toevalligerwijs kwamen alle drie koplopers uit het oosten van Amsterdam. Voor de algemene presentatie klik hier.

De eerste koploper, Alex Kan, van de Oostpoort. Toen hij daar een paar jaar geleden naartoe verhuisde kwam hij terecht in een VvE die al bezig was met nadenken over verduurzaming. Zo lagen er al zonnepanelen op het dak die de alg...

Bericht
Pauline Westendorp

Nog iets te vieren? Meld het dan! We bedenken een feestje!

Geplaatst op 13 januari 2021, 10:32 uur , door Pauline Westendorp

Al jaren is dit onze vrolijke strategie... we maken schone energie - zelf op ons eigen dak of samen op een gedeeld dak en dan... champagne!  

WE VIEREN ELKE NIEUWE BAAN, ELKE SCHOON OPGEWEKTE KWH, ELK NIEUW DAK MET PANELEN

En nu voegden we er iets aan toe

EN OP 27 OKTOBER 2025 SLUITEN WE HET FINALEJAAR AF MET EEN GROOT FEEST

Lees alles in deze 4pager.....

 

   Nieuw project   
Jacqueline van Klaveren

Zonnepanelen VVE met plat dak

V
Geplaatst op 12 januari 21, 16:02 uur

We zijn een kleine VVE met 9 (koop)appartementen in een oud schoolgebouw en gymlokaal met een gemeenschappelijk plat dak in Betondorp, een beschermd stadsgezicht. Alle appartementen grenzen aan het dak. Doel: het plaatsen van zonnepanelen mogelijk maken voor wie dat wil van de VVE-leden. Maar waar moeten we rekening mee houden, hoe krijg je de leden mee en waar moet je op letten? 

Extra motivatie: de zonnepanelenactie in 2020 van de gemeente om in Oost/Watergraafsmeer via het Regionaal Energielo...

Bericht
Brenda Serrée !WOON

Nieuwe reeks webinars voor VvE’s en eigenaar-bewoners

Geplaatst op 12 januari 2021, 08:27 uur , door stichting !WOON

Ook in 2021 organiseren we webinars voor eigenaar-bewoners en besturen over de Vereniging van Eigenaren (VvE) in Amsterdam. Verschillende onderwerpen, van groen MJOP tot het huishoudelijk reglement, van aardgasvrij tot verbouwingen en van vergaderen tot het wijzigen van de splitsingsakte, worden besproken. Doet u mee?

Een webinar is een online training van 45 minuten die u vanaf huis kunt volgen. De webinars starten om 19.30 uur en duren tot 20.15 uur. U kiest zelf welke webinars u wilt volgen. ...

Bericht
Brenda Serrée !WOON

Reservefonds per 1 januari 2021 verplicht voor alle VvE’s

Geplaatst op 12 januari 2021, 08:24 uur , door stichting !WOON

Per 1 januari 2021 moeten Verenigingen van Eigenaren (VvE) verplicht sparen voor toekomstig onderhoud. Deze nieuwe verplichting is in de wet geregeld en geldt voor alle VvE’s. De VvE mag zelf kiezen of zij sparen op basis van een meerjarenonderhoudsplan (MJOP) of op basis van de herbouwwaarde, zolang er maar gespaard wordt. Heeft uw VvE al een keuze gemaakt?

De spaarpot wordt het reservefonds genoemd. Het reservefonds is bedoeld voor toekomstige onderhoudsuitgaven. Iedere appartementseigenaar is...

Vooraankondiging
John van Gelder

Enquête Platform 02025

zondag 31 januari 2021   |   0:00 uur   |   online

Fijn dat je lid bent van de community van 02025. Graag willen we jou een paar vragen stellen over het platform: www.02025.nl

Dit platform wordt al een tijd gebruikt, en we vragen jou nu of je mee wilt denken en suggesties wilt doen hoe we dit platform kunnen optimaliseren. Het platform is bestemd om jezelf, jouw activiteiten en initiatieven zichtbaar te maken. En om vragen die je hebt te stellen, of slimme oplossingen te delen met andere community leden.

Het is belangrijk om het platform zo in...

Bericht
Aukje van Bezeij

Wat vind jij van windmolens? En mag ik je vragen hoe oud je bent?

Geplaatst op 11 januari 2021, 20:09 uur , door Wij zijn om

Windmolens in de stad. Moet dat echt? Het is een vraag die de gemoederen goed bezighoudt.

Een meerderheid van de bewoners is voor Amsterdamse windmolens, maar dat wordt anders als ze echt dichtbij komen. De weerstand is begrijpelijk. Worden onze woningen minder waard? Liggen we straks wakker van de wind in de wieken? 

Het mooie is dat we ook daar zelf invloed op hebben. Lees verder

Bericht
Pauline Westendorp

12 januari en 14 januari deadlines...TU EIndhoven en Wind in Amsterdam

Geplaatst op 11 januari 2021, 16:47 uur , door Pauline Westendorp

jaja, spannend, deadlines doen we niet meer aan.. maar onderzoek moet ook een grens trekken bij inzendingen: dus denk even mee (via Aukje van wijzijnom.com) met deze studenten van de TU Eindhoven.

U wordt uitgenodigd om deel te nemen aan een onderzoek met de titel 'Energieneutrale woningen: een inventarisatie en kwalitatieve beoordeling van toegepaste energie-efficiëntie-ingrepen en hun effect op het wooncomfort van de bewoners'.

Dit onderzoek wordt gedaan door Samer Al-Balawneh, Melvin Driessen...

Nieuwe vacature / hulpvraag
Tessa Jansen

Onderzoek naar intentie van woningeigenaren van monumentale panden m.b.t. het plaatsen van zonnepanelen

geplaatst op 7 januari 2021, 11:55 uur, door Tessa Jansen

Wie wil een steentje bijdragen aan ons onderzoek?

Wij, een aantal masterstudenten Communicatiewetenschap van de Vrije Universiteit Amsterdam doen, in samenwerking met de Gemeente Amsterdam, een onderzoek naar hoe je eigenaren van monumentale en historishe panden kunt motiveren om over te gaan op het plaatsen van zonnepanelen. Hiermee willen wij een steentje bijdragen aan de ambitieuze klimaatdoelstellingen van de gemeente. 

Bent u woningeigenaar in Amsterdam? Dan zouden wij het erg waarderen als...

Bericht
Tessa Jansen

Onderzoek onder woningeigenaren van monumentale panden m.b.t. zonnepanelen

Geplaatst op 7 januari 2021, 11:41 uur , door Tessa Jansen

Wij, een aantal masterstudenten Communicatiewetenschap van de Vrije Universiteit Amsterdam doen, in samenwerking met de Gemeente Amsterdam, een onderzoek naar hoe je eigenaren van monumentale en historishe panden kunt motiveren om over te gaan op het plaatsen van zonnepanelen. Hiermee willen wij een steentje bijdragen aan de ambitieuze klimaatdoelstellingen van de gemeente. 

Bent u woningeigenaar in Amsterdam? Dan zouden wij het erg waarderen als u onderstaande enquête zou willen invullen. 

http...

Bericht
Juke Westendorp

Vacature Assistent Projectleider bij Thuisbaas

Geplaatst op 5 januari 2021, 09:18 uur , door Juke Westendorp

Vacature: ASSISTENT-PROJECTLEIDER met een duurzaam hart

Steek je handen uit je mouwen voor het klimaat! Ben je helemaal klaar met slecht nieuws over het klimaat? Wil je elke dag serieus bijdragen aan de verduurzaming van Amsterdam? ThuisBaas helpt Amsterdammers van het aardgas af en maakt hun woningen duurzaam. Wij hebben onze handen vol en zoeken op korte termijn voor het programma Amsterdam Aardgasvrij:

Wie wij zoeken :
Zodra je bij ThuisBaas werkt heb je maar een missie: sneller verduurzamen. ...

Meer nieuws