organisatie

EnergieOntbijt Amstelveen

Netwerk
beschrijving

In september start een nieuwe ronde EnergieOntbijten in Amstelveen.

Onder het genot van een biologisch ontbijtje inspireren bewoners, organisaties, ambtenaren en ondernemers elkaar op het gebied van energie besparen en – opwekken. Dit kan puur over elektriciteit gaan, maar ook over andere manieren waarop je je impact op het klimaat vermindert.

Op het ontbijt komen de volgende vragen aan de orde. Waar zijn bewoners en organisaties in jouw buurt, wijk of stad mee bezig? Wat is er al gedaan en bereikt? Wat gaat er goed, wat is er lastig? Wie heeft een gerichte vraag aan anderen? En wie heeft ervaring en expertise waar hij anderen mee verder kan helpen? Kortom het is telkens weer een ochtend van kennismaken, kennis en ervaringen delen en op basis hiervan elkaar verder helpen om stappen te zetten in het zelf opwekken en besparen van energie in Amstelveen.

EnergieOntbijten, die Wij krijgen kippen dit voorjaar organiseerde in Bankras, Elsrijk en Keizer Karelpark, trokken tussen de 50 en 80 deelnemers. Bezoekers waren niet alleen afkomstig uit de eigen wijk maar ook uit andere wijken in Amstelveen. Tijdens de ontbijten waren bewoners, adviseurs van de gemeente en ondernemers rijkelijk vertegenwoordigd. Ook wethouder Peter Bot was bij ieder ontbijt aanwezig. Er was dan ook volop de gelegenheid om vragen aan de juiste persoon voor te leggen en vervolgafspraken te maken

Als je wilt dat er een energieontbijt in jouw wijk of buurt wordt georganiseerd, dan inventariseren we samen welke energie en duurzame vragen er spelen in jouw wijk, welke bewoners je wilt bereiken en welke expertise je nodig hebt van ervaringsdeskundige burgers, de gemeente, universiteit en bedrijfsleven. Dan zetten we in overleg een aansprekende ochtend in elkaar met een duurzaam energieontbijt.

Om van start te gaan hebben we een enthousiaste groep voorlopers nodig, hun vragen en wensen en een geschikte locatie. De verdere organisatie neemt EnergieOntbijt Amstelveen voor haar rekening, ‘mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Amstelveen’.