Leuk dat je je wilt aanmelden. Zou je svp eerst willen inloggen of aanmelden
Organisatie

Forteiland Pampus

Non-profit
Website www.pampus.nl
E-mailadres
info@pampus.nl
Telefoon
0294-262326
Beschrijving

Met in totaal 45.000 bezoekers per jaar is Forteiland Pampus het drukstbezochte fort van de Stelling van Amsterdam.

Pampus is een sterk merk, niet alleen vanwege het gezegde “voor Pampus liggen”, maar vooral vanwege de eeuwenoude geschiedenis die daarachter schuil gaat. Als militair eiland bestaat Pampus sinds eind negentiende eeuw. Een kunstmatig land dat, uitgerust met een eigen drinkwatervoorziening en een eigen energiecentrale onze hoofdstad moest verdedigen vanaf de Zuiderzee.

 

Pampus is vandaag de dag een museum en vertelt, als onderdeel van de Stelling van Amsterdam, jaarlijks aan vele tienduizenden bezoekers het bijzondere verhaal van dit UNESCO werelderfgoed. En nog altijd is Pampus een off-grid eiland: een kleine groene oase in het uitgestrekte blauw van het IJmeer.

Pampus staat voor een duurzame toekomst waarbij dat ingenieuze historische karakter van het eiland inspiratiebron is voor een innovatieve zelfvoorzienende toekomst. Met educatie wordt op Pampus, aan de hand van onze geschiedenis, getoond hoe onze toekomst eruit gaat zien, op het gebied van energie, (drink)water en transport. Anno 2017 wordt op Pampus reeds 30% van de energievraag uit hernieuwbare energie gewonnen. En gebufferd in een innovatieve second-life opstelling van batterijen uit een voormalige elektrische auto. In 2022 is Pampus helemaal duurzaam off-grid en staat het te boek als hét duurzaam zelfvoorzienende eiland van Nederland.

Tijdens Zomerlicht en Winterlicht ontvangt Pampus jaarlijks 7000 culinaire bezoekers. Pampus Events organiseert voor een keur aan bedrijven voor 10.000 mensen per jaar evenementen waarin Pampus centraal staat.

Contactpersonen van Forteiland Pampus
Ik wil deelnemen