Organisatie

Wooncoöperatie de Warren

Vereniging / club, Woningcorporatie, Vereniging van eigenaren
E-mail -- emailadressen worden niet getoond --
Telefoon
0644375708
Beschrijving

De Warren is de eerste zelfbouw-wooncoöperatie van Nederland. Wij zijn een duurzame en sociale wooncoöperatie die 36 sociale- en middenhuurwoningen gaat realiseren op Centrumeiland.

De enthousiaste groep van Wooncoo?peratie de Warren is samengekomen rond de bouw van De Ceuvel, een duurzame broedplaats in Amsterdam Noord. De trekkersgroep bestaat uit duurzame-, sociale- en culturele ondernemers, met ervaring in circulaire bouw en gebiedsontwikkeling, inclusieve placemaking, sociale- en maatschappelijke innovaties en gemeenschapswonen.

De groep zal haar kennis en ervaring inzetten om een wooncoöperatie te realiseren voor de Amsterdammers van vandaag en morgen. We willen een betaalbare toekomst realiseren, eentje waarin ruimte is voor zorg voor elkaar, voor onze omgeving en de stad. Onze wooncoöperatie heeft als doel om 16 sociale- en 20 middenhuur woningen te realiseren op Centrumeiland.

Dit wordt in de eerste plaats gerealiseerd voor de leden van de wooncoöperatie, maar ook breder voor Amsterdam. We willen de lessen die we opdoen rondom het bouwproject op Centrumeiland verwerken tot een toolbox voor duurzaam bouwen voor coöperatief wonen. Zo wordt deze kennis beschikbaar gemaakt voor groepen die een zelfde woondroom koesteren.

kenmerken van deze VvE
Contactpersonen van Wooncoöperatie de Warren
Ik wil deelnemen