Organisatie

Fresh-r

Onderneming
E-mailadres
info@fresh-r.eu
Telefoon
088 81 72 600
Beschrijving

Hoe kunnen we de energietransitie versnellen om een leefbare wereld te garanderen voor toekomstige generaties?

Laten we beginnen met geen energie meer te verspillen.

Dat kan met de Fresh-r. Dat is een soort ademend raam dat zo'n 80% tot 90% van de energie bespaart die nodig is om je huis te verwarmen.

De Fresh-r werkt vraaggestuurd. Dat betekent dat die het alleen doet als het nodig is. Het hergebruikt de warmte, terwijl het je huis gezond houdt. Als je gaat isoleren – of beter – je huis kierdicht maakt, wil je niet dat de warmte die je juist wilt binnenhouden, weer wegwaait of weggeventileerd wordt als je een beetje frisselucht wil. Daar is de Fresh-r voor: ventileren zonder warmte te verliezen.

Met een apparaat dat binnen een paar uur geplaatst wordt, houdt het de binnenlucht fris en gezond, zonder energie te verspillen. Geen kans op schimmel, als gevolg van te dichte isolatie. Wel een grote stap richting lagetemperatuur-, of infraroodverwarming, omdat de warmtevraag veel kleiner wordt. 

Door het internationale Passiefhuis instutuut is Fresh-r uitgeroepen to wereldkampioen ventileren van appartementen. Hier leest u het juryrapport (het juryrapport is in het Engels en Duits).

Personen verbonden aan Fresh-r
Ik wil deelnemen