organisatie

Stichting SMARTCirculair

Onderneming, Netwerkorganisatie, Onderwijsinstellling, Overheid, Informele groep

Stichting SMARTCirculair heeft zich ontwikkeld tot een projectbureau dat is gespecialiseerd in het verbinden van Onderwijs, Ondernemers en Overheid rond de klimaatthema’s circulair bouwen en de energietransitie. Met deze thema’s en ontwerpopdrachten gaan leerlingen- en studententeams op hun creatieve, eigen’wijze’ en soms ook eigengereide manier aan de slag wat leidt tot verfrissende productconcepten.
Slimme innovatieve concepten voor de bouw- en energietransitie waarmee we bijdragen aan de human capital agenda, de klimaatambities en het circulair, toekomstbestendig worden in een snel veranderende wereld.


Wij geloven dat in elke jongere iets groots schuilt. Dat ze beschikken over een grenzeloze inventiviteit en de aanjager zijn van alles waar we in Nederland trots op zijn. SMARTCirculair is de wedstrijd voor die de stad slimmer en cooler maken. 

Wat Stichting SMARTCirculair sterk maakt is dat we samenwerken met bevlogen mensen uit onderwijs, onderzoek, bedrijfsleven en overheden.
Missie
We willen de transitie rond de klimaatthema’s circulair bouwen en de energie versnellen. Op en met scholen, bedrijven en overheden. Met deze thema’s en ontwerpopdrachten gaan leerlingen- en studententeams op hun creatieve, eigen’wijze’ en soms ook eigengereide manier aan de slag, wat leidt tot verfrissende productconcepten.Slimme innovatieve concepten voor de bouw- en de energietransitie waarmee we bijdragen aan de human capital agenda, de klimaatambities en het circulair, toekomstbestendig worden in een snel veranderende wereld.
Visie
Door onderwijs te verbinden met ondernemers, overheid en onderzoek, en door jongeren uit te dagen in challenges halen we het beste uit ieders talenten. Met ontwerpopgaven die er toe doen. Op thema’s die zorgen dat jongeren zich realiseren dat de wereld van gisteren echt een gepasseerd station is. Dat als ze nu niet eigen-wijs zijn, lef tonen en initiatief nemen, de welvaart en het welzijn van morgen niet meer vanzelfsprekend is.


MBO- studenten dagen we uit in de Bouw OntwerpChallenge waarin ze werken aan een echte ontwerpopdracht nieuwbouw, herbestemming of renovatie, met een echte opdrachtgever die de intentie heeft om ook echt te gaan (ver)bouwen.
Jongeren van basisonderwijs tot universiteit dagen we in de Energie OntwerpChallenge uit om het ‘groene’ energiesysteem van de toekomst te maken. Zij laten zien dat het anders kan, en dat het anders moet.

Illustration
 
Deel dit:
Contactpersonen van Stichting SMARTCirculair