Organisatie

Tolhuistuin

Onderneming, Netwerkorganisatie

Tolhuistuin is een bruisend cultuurpodium aan het IJ in Amsterdam-Noord. Het hart van Tolhuistuin is een idyllische tuin die de iconische gebouwen met verschillende concert- en podiumzalen, een populair restaurant, een hiphopschool, een podcastwerkplaats, een Leeshuis, studio's en werkplekken met elkaar verbindt. Zo'n 30 culturele en maatschappelijke partners hebben een werkplek op het terrein.


Samen met deze huisgenoten en een inspirerend netwerk van muzikanten, theatermakers, filmmakers, ontwerpers, festivalorganisatoren, podcastmakers en sociale ondernemers zetten we Tolhuistuin in als creatieve werkplaats voor de toekomst, met jaarlijks zo'n 750 voorstellingen, concerten, expo’s, workshops en expedities voor een breed publiek.


Van intieme theateroptredens tot grote concerten en manifestaties. Van buitenexpo’s tot spraakmakende podcastprogramma’s. Van laagdrempelig dorpshuis tot bruisend festival. Tolhuistuin is een plek voor artistieke expressie en voor participatie. Voor producties die een verschil maken. Je vindt er rust of reuring, tussen de bomen, in het restaurant, bij de verschillende locaties op het terrein, of op bijzondere plekken in het stadsdeel. Een uitgesproken entree naar het groenste stadsdeel van Amsterdam, een stadsdeel zo wijd als de hele stad. Met de scheggen en de dijken, ’de zonzij van het IJ’, zoals buurtsoap de Wasserette al zo vaak zong.

Illustration
 
Deel dit: