Hans van Zijl

Bewoner, initiatiefnemer, energiecommissaris
Wie is Hans?

Ik woon in de Transvaalbuurt waar ik in 1952 geboren ben. Na wat omzwervingen met vrouw en 2 kinderen in 2005 teruggekomen in de buurt en wel in de Kraaipanstraat wat een soort dorp binnen de stad is. Een geweldige omgeving voor kinderen om op te groeien. 

Mijn werk en hobbies

Ik ben geograaf/planoloog en heb me gespecialeerd op het wonen domein. In mijn beroepsleven heb ik bij woningcorporaties en gemeenten gewerkt in diverse functies, meestal op het gebied van wonen. Als vrijwilliger ben ik aktief bij Boost, buurtgids Transvaal, WonenWerkt en in de Kraaipanbuurt met allerlei duurzaamheidsinitiatieven. 

Mijn omgeving

De straat waar ik woon is geweldige straat met autovrije pleintjes en zeer gevarieerd wat betreft woningen (koop en huur, groot en klein) en bewoners (jong en oud, met en zonder migratieachtergrond). De straat is eigenlijk een voorbeeld voor het maken van een aantrekkelijke buurt. 

Mijn droom

Mijn droom is dat de Kraaipanbuurt de sociaal en fysiek meest duurzame buurt van Amsterdam is in 2030.

Mijn expertise

Kennis van wet-en regelgeving op het gebied van wonen, van gemeente en woningcorporaties, van duurzaamheid, van bewonersinitiatieven, van zelfbeheer, van eigen organisatie (stichting).

Mijn mogelijkheden

Ik zie mij zelf als adviseur bij projecten van andere initiatiefnemers in de buurt

Relevante ervaring

Ik heb ervaring om samen met een aantal aktieve buurtbewoners ideeen op het gebied van duurzaamheid verder te brengen. Hierbij komt mijn kennis - o.a. opgedaan bij 02025 - en brede netwerk goed van pas.