Vanessa van Veelen

Wie is Vanessa?
Ik woon samen met mijn vriend in de (zeer fijne) Hoofddorppleinbuurt. De afgelopen jaren heb ik me ingezet om onze VvE met 4 eigenaren zover te krijgen om ons huis niet alleen op te knappen maar ook te verduurzamen. Dit jaar (2017-2018) maken we een grote duurzaamheidssprong mede dankzij de CityZen subsidie en zijn we gezamenlijk een warmtepomp gaan gebruiken, met de Groene Paal en 4 zonnecollectoren als bron. Twee appartementen zijn van het gas af (waaronder mijn woning), de andere twee zijn hybride op de warmtepomp aangesloten.
Mijn werk en hobbies
Eind 2017 ben ik gestart als Projectleider Amsterdam Aardgasvrij bij ThuisBaas. ThuisBaas is 100% dochter van Stichting Urgenda en heeft zich de afgelopen jaren ingezet om zoveel mogelijk bestaande woningen Energieneutraal te maken voor gemiddeld €35.000,-.

Vanaf september 2017 biedt ThuisBaas ook een oplossing om appartementen Aardgasvrij te maken. Zie ook https://www.thuisbaas.nl/amsterdam-aardgasvrij/. Hierbij worden infraroodpanelen ingezet als hoofdverwarming, een instant heater voor het warm tapwater en een inductiekookplaat om op te koken.
Mijn omgeving
Ik woon hier nu ruim 9 jaar en ben nog altijd ontzettend blij met mijn keuze om een woning in de Hoofddorppleinbuurt te kopen. Voor mij ligt deze locatie centraal tussen familie, vrienden en werk. Bovendien is het een wijk waar het verkeer nog wel 'normaal' is (binnen Amsterdamse begrippen) maar toch alles nog goed bereikbaar is, zowel op de fiets, het OV als met je auto (hoewel ik dat laatste nauwelijks meer gebruik). Het is een dorp binnen een stad.
Qua verbetering, tja, dat is een inkopper: het verduurzamen van de woningen in mijn wijk. Daarnaast zou ik wat meer ruimte voor fietsers een mooi streven vinden. Zowel in het verbreden van fietspaden maar ook qua parkeerplekken: elk rek staat best vol... (als iedereen thuis is). Ook gezondheid en veiligheid zijn voor mij belangrijk: vervuilende brommers en scooters die (te) snel je inhalen op (te) smalle fietspaden, dat zou anders kunnen.
Mijn droom
Ik ben heel blij met mijn mede-VVE eigenaren, die graag meedoen met onze duurzame initiatieven en zich ook echt eigenaar (=verantwoordelijk) voelen voor onze woning en onze buurt. Als voorbeeld: het verduurzamen van onze VVE, maar ook het adopteren van het tuintje rondom de boom voor onze deur. Die ziet er straks heel gezellig uit en dat vergroot toch je woonplezier/ziet er gezellig uit wanneer je langsloopt.