Persoon

Ireen Gerrits

Scholier/student
Wie is Ireen?

Ik woon in een studentenhuis met vriendinnen.

Mijn werk en hobbies

Ik werk bij de Rijksuniversiteit Groningen als student assistent.


Verder ben ik aan het afstuderen voor de master International Business and Management.


Mijn hobbies zijn: skateboarden, lezen en reizen

Mijn omgeving

Ik woon op dit moment midden in het centrum van Groningen.


Daaraan waardeer ik dat alles zo dichtbij is (kroegjes, supermarkt, winkels etc)


Waar ik wel steeds meer behoefte aan heb is rust en frisse lucht. Het is altijd druk en er is altijd geluidsoverlast.

Mijn droom

In grote lijnen, ben ik tijdens mijn studie bedrijfskunde en international business and management er achter gekomen dat ik niks heb met het harde bedrijfsleven waar het vooral om geld verdienen draait. Ik heb hierom gekozen om me te specialiseren in duurzaamheidsvraagstukken en de sociale kant van bedrijven, wat in deze samenleving gelukkig ook steeds belangrijker wordt. De motivatie is groot om deel uit te kunnen maken van de duurzaamheidstransitie. Daarom schrijf ik nu ook mijn onderzoek over meervoudig waardencreatie bij energie cooperaties. Dit houdt in dat het doel van bedrijven meervoudige waardecreatie wordt, waarbij ze economische waarden nastreven op een manier dat ook waarde geleverd wordt aan de maatschappij en de omgeving, waarbij ze eveneens hun concurrentievermogen vergroten. Energie cooperaties zijn hierin ontzettend interessant, aangezien dit model vaak afwijkt van het traditionele bedrijfsmodel. Niet alleen winst, maar ook de sociale doelen en ecologische doelen kunnen een drijfveer zijn. Verder spreken energie coöperaties mij aan, aangezien het gebruik van deze coöperatieve samenwerkingsvorm enorm stijgt de laatste jaren en er nog veel onduidelijk is over het waarde proces in deze bedrijfsvorm.


Vandaar dat ik deze wereld ben ingedoken en via Sarah LeBarron op deze website terecht ben gekomen. Ik hoop hieruit te halen dat ik mensen kan spreken over dit onderwerp en er een mooi onderzoek van kan maken. 

Mijn expertise

Mijn expertise is vooral opgedane universitaire kennis over duurzaamheidsvraagstukken en energie transitie, daarom lijkt het me nu zo interessant om mensen uit het praktische veld te spreken.

Mijn mogelijkheden

Onderzoekende rol. Ik zou observeren, vragen stellen en een bepaald vraagstuk beantwoorden

Relevante ervaring

Ik heb bedrijfskundige kennis en ben gespecialiseerd in duurzaamheid en energie transitie