Kristine Bende

Professional
Wie is Kristine?

Sinds een jaar woon in op Zeeburgereiland met mijn gezin. Ik woon in een appartement en heb mooi uitzicht over het IJ en Durgerdam. Ik moest wel even wennen om in een nieuwbouwhuis te wonen. Ik heb altijd in oude huizen in Amsterdam gewoond. Maar door veel tweedehands meubels te verzamelen en veel zelf te maken van gebruikt materiaal voelt het huis toch als een thuis.

Mijn werk en hobbies

Ik werk bij het vastgoedadviesbureau Laan35. Ik ben daar communicatieadviseur duurzaamheid. In deze rol begeleid ik VvE's die willen verduurzamen. Het verduurzamingsproces voor VvE's kan namelijk erg uitdagend en langdradig zijn, waardoor VvE's vaak hulp kunnen gebruiken. Deze functie is complex; je moet van veel verschillende vakgebieden wat afweten. Tijdens het proces kijk je naar de bouwkundige, financiële, juridische, gemeentelijke, organisatorische en natuurlijk duurzame kant van alle keuzes. Dit moet je allemaal goed kunnen uitleggen en overbrengen aan de leden van de VvE. Daar komt weer een stukje draagvlak creëren, mensenkennis en groepsdynamiek bij kijken. Gelukkig heb ik wel veel expert om mij heen die mij helpen wanneer ik met een vraag zit.

Mijn omgeving

Ik woon met mijn gezin op Zeeburgereiland. Soms voelt het alsof ik niet meer in Amsterdam woon. Die nieuwbouw en het uitzicht en de natuur om je heen. Maar door over een brug te fietsen, kom je weer in Amsterdam terecht. Het voordeel van op een eiland wonen is dat er wel een community ontstaat. Mijn zoontje komt vriendjes van de opvang ergs vaak tegen op straat en in de speeltuinen. Honden en katten bezitters helpen elkaar met oppassen en wandelen. Daarnaast wonen we in de sportheldenbuurt, waardoor er wandelgroepen, voetbalgroepen, basketbalgroepen enzovoort ontstaan. De korfbalclub heeft ook weer een kindergym waar mijn zoontje weer zijn vriendjes tegenkomt. Heel gezellig!

Mijn expertise

Ik weet wat over bouwkunde, restauratie, monumenten, verduurzamen, VvE's, gezonde voeding en mensen.

Mijn mogelijkheden

Ik ben de secretaris of de persoon die informatie verzameld en dit deelt met de rest van de groep.