Stefan Mol

Professional
Mijn werk en hobbies

Ik werk als adviseur duurzaamheid bij de gemeente Hilversum, en werk 1 dag per week als zzp-er aan interessante duurzaamheids-opdrachten. In mijn vrije tijd krijg ik steeds groenere vingers in de gezamenlijke boomgaarden en moestuinen van Almere Oosterwold.

Mijn omgeving

Almere Oosterwold heeft vele gezichten. Het stukje waar wij wonen bestaat uit een soort aarde-woningen: Aan de voorzijde loopt het lanfschap het dak op, aan de achterzijde (op het zuiden) hebben alle woningen een glazen pui en openlsaande deuren naar de tuin. We delen met 82 woningen een 'dorpslandgoed' dat we samen onderhouden.

Mijn droom

Leven in verbinding, zowel met de natuur als met elkaar, is de gedachte achter dit project. Het is heel fijn om te merken hoeveel meer contact we nu al hebben met onze buren. Ook het voedselbos - in aanleg - naast ons dorpje helpt enorm om te ontspannen en uit te waaien.

Mijn expertise

Ik heb ervaring met het zoeken naar oplossingen om wijken aardgasvrij te maken. Hierbij spelen veel factoren, waaronder kosten en duurzaamheid. Deze twee factoren kan ik voor de meeste warmte-scenario's doorrekenen. Dat helpt om uiteindelijk tot een keuze te komen.

Mijn mogelijkheden

Ik deel graag mijn kennis, en geef advies als mensen daar behoefte aan hebben.

Relevante ervaring

Je kunt me bevragen over


- warmtescenario's


- nieuwe sanitatie


- duurzaamheid


- levensduurkosten-berekeningen (Total Cost of Ownership)