Project

Samen naar aardgasvrij in Nieuw Sloten

Geplaatst op 2 april 2024, 12:36 uur
Illustration

We willen in 2024 dat in 2-5 straten in Nieuw Sloten minimaal één eengezinswoning per straat wordt voorzien van een (hybride) warmtepomp. In elke straat worden nog 4 bewoners door een warmtepompcoach ondersteund bij de aanschaf van hun warmtepomp. De straten hebben dezelfde woningen die voldoende zijn geïsoleerd en waar het afgiftesysteem voldoende capaciteit heeft. Een hybride warmtepomp is simpel en goedkoop te installeren.

De bewoners willen we ontzorgen. In het hele proces worden zij ondersteund door een warmtepompcoach. Een erkende warmtepompadviseur doet een gratis scan van de eerste woning in een straat, maakt een warmteverliesberekening, en maakt een plan van aanpak op voor de installatie. 

De scan van een eerste woning in een straat dient als voorbeeld voor de andere woningen.  Gezamenlijke aanpak en inkoop levert tijd- en kostenvoordeel op. En het belangrijkste is dat een werkend voorbeeld in de straat de drempel verlaagt voor de buren.

Toelichting

Per straat organiseren we een aantal bijeenkomsten waaronder een ‘open huis’ in de woning waar de warmtepomp is geïnstalleerd en op het web is het project te volgen. 

Als deze aanpak werkt dan gaan we die de komende jaren opschalen.

Doelgroep
Volwassenen
Gewenst resultaat 
Minimaal 2 woningen zijn voorzien van een (hybride) warmtepomp en 10 buren doen mee
Lopend
Deel dit:
1 projectupdate

Rene Goossens

Project volgens planning

Presentatie project tijdens de bijeenkomst koplopers 02025 op 11 april 2024

Documenten
0
Open de update in eigen pagina
1 reactie

Pauline Westendorp

wo 3 april 2024 09:33
Mooi plan! René! We zijn benieuwd! Houd ons op de hoogte van je 'electric' plannen!