Project

Scholen als energieambassade in de wijk in Bijlmermeer

A
Geplaatst op 23 april 18, 16:35 uur

Het project ‘Scholen als energieambassade in de wijk’ gaat dit schooljaar van start in Utrecht en Amsterdam. Dit gebeurt met behulp van een subsidie van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), Maatschappelijk Verantwoord Innoveren Energie (MVI-e), een bijdrage van het Amsterdam Institute for Advanced Metropolitan Solutions (AMS) en een bijdrage van TenneT. Een interdisciplinair team van onderzoekers van TU Delft en Stichting Technotrend doet onderzoek naar sociaal-maatschappelijke complexiteit: Hoe kunnen scholen bijdragen aan de energietransitie in hun wijk? Het project heeft als doel om in samenwerking met scholen de energietransitie te versnellen op lokaal niveau en effectieve manieren te vinden in de vorm van ‘best practices’.

Toelichting

Om dit te onderzoeken zijn we op zoek naar mensen die wonen of actief zijn in de H-Buurt (of omgeving) in Bijlmermeer die we kunnen interviewen. Op deze manier proberen we mensen te betrekken bij ons onderzoek, met als doel samen te bouwen aan een duurzame toekomst voor de H-Buurt. Het interview bestaat uit vragen over de maatschappelijke- en sociale structuur in de wijk, de rol van de school binnen de wijk, de overstap naar gebruik van meer duurzame energiebronnen en met name over de mening en houding van u ten opzichte van deze thema’s. Het interview duurt zolang als u tijd heeft voor ons. Heeft u nog vragen over het onderzoek, over het interview of naar aanleiding van de bijgevoegde flyer, dan begrijp ik dat heel goed en die wil ik natuurlijk graag beantwoorden.

2 reacties

Wim Stevenhagen

Duurzaamheidsstation bij de Meerwaarde school , hier worden studenten met de duurzame technieken van Morgen bekend gemaakt.

https://www.oypo.nl/nl/1318b3ba0701c1a4
13-mrt-2019 15:13

Pauline Westendorp

En, zijn er conclusies, Teun? ben benieuwd, stuur je me eea? graag! pauline@02025.nl
3-feb-2020 17:12
Wil je reageren? Meld je dan aan.