Project
Lopend

IJBURG

Geplaatst op 12 juni 2018, 11:07 uur

IJburg energieneutraal in 2025. Een paar jaar geleden is een groep IJburgers actief geworden op het gebied van duurzame energie. We hebben ons verenigd in Stichting Natuurlijk IJburg en streven naar een schone energiehuishouding voor heel IJburg in 2025.

Toelichting

Het 'oude' IJburg draait op stadswarmte van Nuon / Vattenfall, Centrumeiland en Strandeiland worden NIET aangesloten. Centrumeiland wordt energieneutraal en Strandeiland energieleverend. We hopen dat we de overtollige energie van Strandeiland op het eerste deel van IJburg kunnen gaan inzetten. Daarnaast zetten we in op energiebesparen en op verdere verduurzaming van de Stadswarmte. We vinden het verbranden van houtpellets uit het buitenland geen alternatief voor het aardgas. Als Vattenfall daaraan vast blijft houden, gaan wij ons inspannen om IJburgers te stimuleren van Stadswarmte af te gaan en met collectieve voorzieningen zoals aquathermie en warmtepompen te gaan werken. 

Gewenst resultaat In 2025 op schone energie
Deel dit:
3 project-updates toon alle updates

Linda Vosjan

15-jun-2018 15:29

Onze uitdaging is om de warmte die we van Nuon afnemen te verduurzamen. Daarvoor zijn we in gesprek met Nuon.
Een tweede uitdaging is zorgen dat IJburg energie bespaart.
Een derde uitdaging is zorgen dat ieder geschikt dak voorzien wordt van zonnepanelen, liefst ook nog met sedum.
Een vierde uitdagi...

Lees meer
0

Open de update in eigen pagina

Linda Vosjan

25-jun-2018 13:53

We hebben 3 evenementen gehouden waarbij we het thema energie op de kaart hebben gezet: een fietstocht langs bijzonder duurzame plekken op IJBurg, een meeting op Blijburg met Nationaal Energiecommissaris Ruud Koornstra waar Nuon zijn visie heeft gegeven op duurzame warmte van de toekomst en een even Lees meer
0

Open de update in eigen pagina