Project
Lopend

Oostelijk Havengebied OHG

Geplaatst op 18 juni 2018, 11:13 uur

Medio 2016 ben ik hieraan gaan werken nadat het gelukt was op 12 huishoudens van ons huurcomplex warm te maken voor een set zonnepanelen (via de HuurdeZon-regeling). Ik zag zoveel ongebruikt dakoppervlak in de buurt, daar lagen nog veel meer mogelijkheden. Ik ben gesprekken gaan voeren met buurtbewoners die ik als medestanders beschouwde. Daarin werd ook de warmtekant van de huishoudens genoemd. Die heb ik ook meegenomen in mijn voorstel. Dat voorstel heb ik overal op de planken gebracht waar dat kon, bijvoorbeeld bij de ideeën-avond voor de gebiedsagenda van het stadsdeel.

Doelgroep
Volwassenen
Gewenst resultaat “Het Oostelijk Havengebied CO2-neutraal/fossielvrij en wel zo snel mogelijk.” De Buurtcoöperatie OHG heeft deze leus omarmd en het streven is onderdeel van de duurzaamheidsopdracht die wij nu voor stadsdeel Oost in ons gebied uitvoeren. Mijn ideaal is volledige energie-zelfvoorziening en export naar de buren. Daarnaast ook op alle andere terreinen een duurzame wijk, b.v. circulair omgaan met spullen en gf-afval apart inzamelen. Wat vooral belangrijk is: bewoners stimuleren, mobiliseren en met elkaar in contact brengen om samen te werken.
Deel dit:
1 project-update

John van Gelder

24-okt-2022 16:15
Project achter op planning

Locale duurzame informatie markt bij de Eester waar de buurt zich kon laten informeren over duurzame maatregelen. Onder andere radiatorfolie en andere praktische tips. Filmpje OHG duurzame markt oktober 2022   


0

Open de update in eigen pagina