Project

Eind aan steun voor Fossiel

Geplaatst op 21 november 2018, 10:46 uur

Terwijl er jaarlijks 19 miljard dollar subsidie naar duurzame energie ging in de G20-landen (periode 2013-2015), ontvingen de producenten van fossiele energie jaarlijks 72 miljard dollar subsidie en belastingvoordelen. Bijna 4x zoveel https://www.trouw.nl/opinie/fossiele-energie-ontvangt-veel-meer-subsidies-dan-duurzame-energie-dat-is-het-probleem~a8f7ff23/ via @thegreenspread.

Frans Debets zegt: Dit is elk jaar een vast ritueel met semantisch gegoochel. Bv lagere belasting voor grootverbruikers of luchtvaart wordt subsidie genoemd. Er is geen beschikking, maar er is wel bevoordeling. Beide kampen hebben beetje gelijk/ongelijk and never the twain shall meet.

Dave van Dongen zegt: Er zijn niet veel echte subsidies (geld toe) voor fossiel, maar wel de nodige vrijstellingen van belasting. (minder geld betalen) Vooral op vliegen en scheepvaart. Maar ook korting voor tuinbouw.

https://www.fluxenergie.nl/nederland-subsidieert-fossiele-sector-jaarlijks-met-76-miljard/ 

https://zoek.officielebekendmakingen.nl/ah-tk-20132014-2353.html  


Eén van de hoofdconclusies van het rapport is dat de overheid bedoeld en onbedoeld het gebruik van grijze energie en fossiele brandstoffen (ter grootte van € 5,8 mld) nog altijd sterker zou stimuleren dan hernieuwbare energiebronnen (ter grootte van € 1,5 mld). 

Gewenst resultaat Een einde aan het subsidiegedoe rondom energie! En de wereld op schone energie!
1 reactie

Pauline Westendorp

Wat vind jij? Ben benieuwd... even inloggen en je kan reageren!
21-nov-2018 12:24
Wil je reageren? Meld je dan aan.