Dit project is afgerond
Project

WOW Ecostroom II (Theophilusstraat)

Geplaatst op 9 januari 2019, 14:16 uur

Opening project 104 Zonnepanelen op het dak van VvE, Theophilustraat

Op 9 januari 2019 om 17.00 uur wordt het Zonne-energieproject op het dak van de VvE aan de Theophilusstraat geopend. Hierbij zijn o.a. aanwezig de stadsdeelbestuurder Melanie van der Horst, voorzitter en bewoner van de VvE Stan Verstraete, voorzitter van Ecostroom Noortje van Kleef en de deelnemende bewoners aan het project verenigd in de Coöperatie WOW Ecostroom.

WOW Ecostroom

Op het dak van de VvE aan de Theophilusstraat zijn inmiddels 104 zonnepanelen geplaatst waar bewoners en buurtbewoners gebruik van kunnen maken. Het dak is door de VvE beschikbaar gesteld aan coöperatie WOW Ecostroom. Alle zonnepanelen zijn verkocht en inmiddels is er een wachtlijst.

De opwek is live te volgen via het volgende openbare portaal: https://monitoringpublic.solaredge.com/solaredge-web/p/site/public?name=Theophilusstraat&fbclid=IwAR0KasWUMw1cpDVI75jIWE0BxMXOnkfsmGvuzTuEB0zeYftLP8dbHGdijJQ

Coöperatie Ecostroom
Coöperatie Ecostroom heeft het project voorbereid, maakte het mogelijk voor buurtbewoners om zonnepanelen te kopen en heeft buurtbewoners geworven om deel te nemen aan dit buurtproject. Het is het eerste coöperatieve Postcoderoosproject op een VvE in de gemeente Amsterdam wat volledig gerealiseerd is. Inmiddels heeft Ecostroom in verschillende Amsterdamse projecten meer dan 4000 panelen in beheer voor haar leden. Doel is om dat de komende twee jaar te laten stijgen tot ruim 20.000.

Installateur
De zonnepanelen worden geleverd door de Zon & Co, een bedrijf dat zonnepanelen leveren van hoge kwaliteit met een lange levensduur. 

Deel dit: