Project

Elk Woonhuis zijn eigen muisstille Windturbine

Geplaatst op 15 maart 2019, 10:43 uur

Amsterdam met PV & lokale Windturbines energie neutraal maken.

PV is voor veel mensen bekend, maar voor wind bestaat bij velen nog een stuk onbekendheid. Terwijl windenergie ook mooi, sierlijk en muisstil kan zijn. Ik zet mij al ruim 15 jaar in, om de mensen met deze mooie vorm voor lokale windenergie bekend te maken.

Toelichting

Elk Woonhuis zijn eigen muisstille Windturbine.

In 2005 heb ik voor mijn inzet van de heer Pieter van Geel de Nederlandse EEP-Award ontvangen. Later in het jaar werd ik samen met ECN Petten genomineerd voor de Europese EEP-Award. Als mooie afronding werd ik naar Parijs verzocht waar mij feestelijk de Gouden Europese EEP-Award werd uitgereikt.

Maar voor locale Windenergie reageren vele mensen nog wat onbekend. Terwijl de muisstille Windside windturbine de ideale aanvulling kan zijn om de lokale duurzame energie productie kan aanvullen. Vaak zijn de beschikbare PV panelen onvoldoende om de gewenste energie op te wekken. Ook zijn de avonduren (en winter periode) vaak moeilijke uren voor het distributie net. Een Windturbine bij huis of op de woonboot kan dan de noodzakelijke aanvulling verzorgen.

Windside windturbines worden al ruim 30 jaar n Finland geproduceerd en zijn ervoor gemaakt om op elke Extreme locatie voor betrouwbare energie te zorgen. Op Antarctica doen ze zelfs hun werk bij winden tot 70m/s, dat is ruim 250km/uur. De Windturbines zijn zeer betrouwbaar en gaan ook een mensenleven lang mee. Daarom vormen ze ook een geheel met het woonhuis en/of gebouw en worden samen afgeschreven.

Hoge gebouwen zijn geen probleem, er zijn ook turbines geïntegreerd in gebouwen van 300 en 600 meter hoog.

Doelgroep
Kinderen, 0-11 jaar, Jongeren, 11-22 jaar, Volwassenen, Ouderen
Gewenst resultaat Elk woonhuis zijn eigen muisstille Windside windturbine. (0-5dB)
1 project-update

Wim Stevenhagen

28-jul-2019 13:14
Project afgerond

Mijn Project is na 2000 gestart. In 2004 heb ik mijn ideeën van Duurzame opwekking bij de Mensen thuis, bij Senter Novem gepresenteerd. Maar zij hadden geen interesse op een project als dit te ondersteunen. Subsidies in deze richting zouden hun en de belasting betaler geld kosten. De Energie meters Lees meer
Documenten

0

Open de update in eigen pagina
2 reacties

Hille Takken

wat zijn PV panelen? En wat kost zo'n windturbine? Waar te koop? en hoeveel stroom levert dat (ongeveer) op als je m op je dak zet... Hartelijkheid, Hille
30-mrt-2019 18:37

Wim Stevenhagen

PV panelen liggen op het dak.
Windturbine, er zijn verschillende afmetingen, vergelijkbaar met een aantal panelen op je dak, afhankelijk hoeveel kWh/jaar je wilt opwekken.
Nog meer weten, stuur mij een mail.
30-mrt-2019 22:00
Wil je reageren? Meld je dan aan.