Project

Watergraafsmeer Samen Duurzaam

A
Geplaatst op 20 mei 19, 11:06 uur

Watergraafsmeer Samen Duurzaam wil iedereen in de wijk verbinden op het gebied van duurzaamheid en schone energie. De overheid streeft er immers naar om de energietransitie (van fossiel naar schoon!) per wijk of per buurt te organiseren. In de Watergraafsmeer hebben we het prachtige initiatief van MeerEnergie, maar voor de andere delen van onze polder zijn nog geen plannen in de maak. Wat kunnen we leren van MeerEnergie en hoe gaan we het doen in Amsteldorp, Park de Meer, Don Bosco en Betondorp?

 

Toelichting

Watergraafsmeer Samen Duurzaam zoekt niet alleen mensen, organisaties en initiatieven die al bezig zijn op het gebied van schone energie, maar we zoeken ook mensen die dat willen gaan doen - maar niet weten hoe - en mensen die vragen hebben over bv. energiebesparing, isolatie en ventilatie. Ook mensen die actief zijn op aanverwante vlakken, zoals groenvoorziening, luchtkwaliteit, afval of biodiversiteit, zouden wij willen betrekken bij de actieve verduurzaming van de Watergraafsmeer. 

Wij zijn aangehaakt bij het Amsterdamse platform 02025, het netwerk van Amsterdamse postcode-energiecommissarissen en bij de Nationale Energiecommissie. Samenwerking op stedelijk en nationaal niveau helpt ons zeker, maar wij hebben gemerkt dat er in onze eigen buurt nog geen initiatief bestaat, terwijl we juist op dit gebied veel kunnen leren van elkaar. Samen met het Stadsdeel, het Gebiedsteam, de bedrijven, organisaties, scholen en Sciencepark zouden we als bewoners (huurders en eigenaren) van de Watergraafsmeer een koploper kunnen maken op het gebied van schone energie!

E-mailadres
peter@pbhoogendijk.nl
Gewenst resultaat Watergraafsmeer koploper schone energie
Illustration