Project

Onderzoek stadsverwarming Kantershof en Geerdinkhof

Geplaatst op 4 juni 2019, 15:15 uur

Om te voorkomen dat iedereen in de wijken Kantershof en Geerdinkhof zijn eigen oplossing moet bedenken als alternatief voor aardgas - zoals individuele warmtepompen (geluidsbronnen) op alle daken, ben ik een onderzoek begonnen naar de mogelijkheid van stadsverwarming. Nuon/Vattenfall en dochterbedrijf Feenstra maken hiervoor een plan met een kostenraming. Met die uitkomst wil ik in overleg met gemeente en de ruim 100 bewoners die zich vrijvlijvend als geïnteresseerd hebben aangemeld.

Zo mogelijk wil ik ook de mogelijkheid onderzoeken om -gebruikmakend van het nog aan te leggen warmtenet - wijkgebonden warmtebronnen te ontwikkelen.

Doelgroep
Volwassenen
Gewenst resultaat 
netwerk stadsverwarming in de wijk; mogelijkheid van wijkgebonden bronnen in aanvulling op warmtelevering Nuon/Vattenfall; redelijke prijs voor netwerk en verbruik; niet-meer-dan-anders niet meer gerelateerd aan prijs aardgas.
Idee
Deel dit:
1 reactie

Linda Vosjan

zo 9 juni 2019 09:19
Hoi Joost, ik doe graag met je mee, wij hebben op IJburg al stadsverwarming van Nuon, gevoed door de bron van de Diemercentrale, die op aardgas draait en nu over zou moeten gaan naar houtsnippers. Veel mensen vinden dat geen verbetering en we zijn dus op zoek naar wat dat dan wel is. groetjes Linda