Dit project is afgerond
Project

Wie is eigenaar van de electrameter en de gasmeter?

Geplaatst op 7 juli 2019, 16:32 uur

Deze vraag is voor velen niet duidelijk. De cooperaties doen er hun voordeel mee. Ze doen of ze kunnen weigeren om gasloos te maken. NIETS IS ECHTER MINDER WAAR !!

Stedin, de overkoepelende netwerkbeheerder voor gas en electra, is de eigenaar van de meters. OOK DIE MOET JE NIET BENADEREN VOOR HET GASLOOS MAKEN!

De methode om gasloos maken kostenloos voor elkaar te krijgen is eenvoudig.

Je belt of mailt je energieleverancier (bijv Nuon of Eneco) en vertelt hen dat je geen gas meer af wilt nemen. Dan zal die mutatie uitgevoerd worden. Er wordt dan geen administratie van het gasverbruik meer gedaan door de energieleverancier (bijv Nuon). Dan is Stedin wel verplicht om iets te ondernemen. Niets doen door Stedin levert voor de huurder GRATIS gas op.

Als stedin verzegelt of afsluit is dat gratis voor de huurder. Het initiatief gaat namelijk uit van Stedin. Die is vrij om de meter te verwijderen. Zij zijn de eigenaar.

Als de toegezegd is dat de meter verwijderd door Stedin, kan je gewoon de subsidie aanvragen voor gasloos maken. Je woning is al gasloos, maar je moet kosten maken voor verwarming (bijv electrische radiator), voor warm water (bijv electrische boiler), voor electrisch koken (keramisch of inductie) en natuurlijk ook nieuwe pannen voor het electrisch koken.

Doelgroep
Kinderen, 0-11 jaar, Jongeren, 11-22 jaar, Volwassenen, Senioren
Deel dit: