Project
Lopend

Gaasperdam SLIM naar QuickFit aardgasvrij

Geplaatst op 6 oktober 2019, 19:03 uur

In mei 2019 werd het tweejarige pilotproject Gaasperdam SLIM naar QuickFit Aardgasvrij gehonoreerd met een mooie Amsterdamse subsidie uit de pot gebiedsgericht duurzaam. Sinds toen zijn we met een aantal grotere en kleiner partners  in volle vaaart van start gegaan. 

Het pilotproject bestaat uit:

(1) een Groengas deel: hoe maken we GroenGas uit rioolwater van 13.000 woningen in Gaasperdam en uit evenzoveel GFE (groente, fruit- en etensresten)? Daarvoor willen we een hogedrukvergister ("gasbrouwerij") realiseren in de buurt van Gaasperdam, samen met partners als Waternet. Met dit groengas ("gas van gisteren ipv fossiel aardgas) kunnen we in 50% van onze behoefte voorzien.

(2) een QuickFit deel: met een hybride warmtepomp en kierdichting kunnen we onze gasbehoefte met 50% omlaag brengen. Die hybride warmtepomp vraagt wel electriciteit. Daarom willen we per woning ook 12 zonnepanenen om energieneutraal te zijn.

In de maanden oktober 2019-maart 2020 gaan we 'de wijken in' met ons verhaal en hoe ook jij mee kan doen, arm/rijk, huurder/eigenaar.

 

 

 

Doelgroep
Volwassenen
Gewenst resultaat Samen SLIM betaalbaar, haalbaar en comfortabel naar Aardgasvrij in heel Gaasperdam in 3-5 jaar!
Deel dit: