Project   

Infraroodpanelen in mijn huurhuis in de Talmastraat

1 / 6
V
geplaatst op 15 oktober 19, 00:17 uur

De situatie in Groningen en de reactie van groningers, dat de rest van het land niets doet, zette me er toe om uit te zoeken of ik ipv  2 Pelgrim gaskachels, die toch weg moesten, infraroodpanelen kon kiezen. Hiervoor kreeg ik mondelinge toestemming van de woningbouwstichting Rochdale.
Ik ben veel op internet gaan zoeken, maar daar waren zoveel soorten, dat ik eerst verschillende showrooms bezocht. Ik wilde de warmte van een paneel eerst eens ervaren. In het Groengemaal bij het Sarphatipark heb ik o.a plafondpanelen gevoeld. Ik vroeg offertes aan, en besloot uiteindelijk panelen zonder frame, en niet van glas te kiezen.

Toelichting:

Zo kwam ik uit bij in nederland gefabriceerde panelen met een isolatielaag van wol, en een hoge temperatuur van 100graden. Ik heb nu 2 panelen hangen, in de woonkamer van 4x4x2,65m, van elke 800 watt met relais en een draaithermostaat. Tegelijk moest ik ook nadenken over isolatie en begon een eerste deur weg te isoleren, deed een kit-cursus in de Jungel/Oost en ben bezig met gordijnisolatie. Ook zoek ik nog een oplossing voor 2 schuifdeuren, om die te isoleren, nu heb ik er een dik gordijn voor gehangen.Nu het herfst is, besloot ik in   een kleinere ruimte te gaan wonen(1 kamer ipv 2)en ben me bewust geworden, dat ik in mijn gedrag moet aanpassen op het gebruik van elektriciteit. Mijn lampen wil ik zoveel mogelijk in Led, en ik zoek nog een oplossing voor een 300watthalogeen. Ook wil ik de geiser vervangen voor een doorstroomheater en dan kan ik misschien berekenen hoeveel geld ik nog kan besteden aan een paneel in de keuken en/of gang. Ik doe de transitie stuk voor stuk, zodat ik de nodige tijd heb voor alle uitzoekerij, want er is geen vaststaand program, dus moet ik veel vragen. Daarvoor is 02025 erg handig.

Gewenst resultaat: Zoveel mogelijk van het gas af.
ik hoop dat ik volgend jaar op inductie kan overgaan en dat er ooit zonnepanelen op het huurhuisdak komen. Misschien is een windmolen-aandeel een alternatief..

Waarom ben je begonnen om met je buurt over te stappen op schone energie? Hoe ben je begonnen en met wie?