Leuk dat je wilt deelnemen. Zou je svp eerst willen inloggen of aanmelden
Dit project is afgerond
Project
Klaar

Aardgasvrij appartement met Thuisbaas

Geplaatst op 17 oktober 2019, 13:49 uur

Thuisbaas.nl heeft diverse appartementen in Amsterdam van het aardgas afgeholpen. Bij een open dag, zagen we het goede voorbeeld bij buren in West en eind 2019 zijn we op infrarood verwarming overgegaan. De absolute voorwaarden zijn dat je goed geïsoleerd bent en toch al weinig energie verbruikt. Ons 20er jaren woning zit ingeklemd tussen buren en we hebben een groen dak. We hebben een bescheiden 20er jaren koop appartement op een verdieping, tussen andere woningen. 
Nu warm ik mijn huis met infrarood panelen, verwarm ik mijn water met een heater en kook ik op inductie. Het gas is afgekoppeld.

Wat zijn de voordelen van all electric? We hebben meer ruimte in huis omdat de verwarmingsketel en de radiatoren verdwenen zijn. De heater is heel klein en werkt prima en snel voor het warme water. De panelen geven een fijne soort warmte, je kunt alles instellen op de app. Ook tijdens de koude winter van 2020, kregen we het hier goed warm. Veel mensen denken dat het onder de tafel koud blijft. Het is waar dat oppervlaktes worden verwarmt maar voor je het weet is de hele ruimte warm. 
Inductiekoken is wat ons betreft fijner dan gas. 

Thuisbaas heeft ons geheel ontzorgd en alles geïnstalleerd en afgevoerd. Je moet zelf je zaken met Leander regelen. Je moet over op een 3x25 stoppenkast en het gas laten ontkoppelen. Ook moet je zelf de subsidie van de Gemeente Amsterdam regelen. Die bedraagt nu 3000 euro. Al met al moet je zelf rond de 6000 euro zelf investeren, afhankelijk van je wensen. Omdat het gas afgesloten is, vallen al die kosten weg en betalen we ipv 70 euro per maand nu 40 euro. Veel mensen vragen meteen naar de terugverdientijd terwijl ze daar bij een auto, een tv of vakantie nooit over nadenken.  
Uiteindelijk denk ik dat we allemaal toe moeten naar minder verbruiken. Dat geldt voor dit systeem ook. Je kunt niet met je hele bouwblok de panelen op topvermogen zetten en denken dat het energienet dat aankan. 

Deel dit: