Project

Maak huurders onderdeel van de energietransitie

Geplaatst op 18 december 2019, 15:43 uur

Huurders hebben vaak geen mogelijkheid zonnepanelen te plaatsen, waardoor zij geen deel uit kunnen maken van de energietransitie. De financiële voordelen hiervan gelden met name voor woningeigenaren en bedrijven. De projecten van Iederzon bieden een oplossing. Zonnepanelen op 8.500 huurwoningen van woningcorporatie Ymere in Weesp, Haarlem en Hoofddorp helpen huurders aan eigen zonne-energie. Een deel van het nodige investeringsbedrag mogen particulieren inbrengen, zodat daadwerkelijk iedereen kan investeren en profiteren van de transitie. Vanaf 20 december kan men meedoen met het duurzame en sociale project op zonnepanelendelen.nl/project/iederzonweesp 

Toelichting

Groene energie voor én door iedereen. Dat is het uitgangspunt van het project. Het initiatief belooft voordelen voor het milieu en huurders, die op deze manier toegang tot zonne-energie krijgen en op hun energielasten besparen. Jeroen van der Linden is tevreden. “Je vraagt je toch af of er geen addertjes onder het gras zitten, het klonk allemaal te mooi om waar te zijn: de panelen worden gratis geplaatst, het wekt zoveel op, bij te weinig oplevering krijg je vergoeding, bij te veel oplevering hoef je het niet terug te betalen… Dan ga je toch wel even twijfelen, maar uiteindelijk was het allemaal niet te mooi om waar te zijn en zijn er alleen maar voordelen!”

De gemeente Weesp heeft de ambitie om in 2030 energieneutraal te zijn. Op het moment dat alle projecten zijn geïnstalleerd wordt er jaarlijks ruim 4 miljoen kilo CO2-uitstoot bespaard. De benodigde investering krijgt Iederzon van de BNG Bank en via particulieren investeringen binnen. Zes projecten van Iederzon zijn op het platform ZonnepanelenDelen al succesvol gerealiseerd. Op vrijdag 20 december start project nummer zeven. Iedereen kan investeren in dit zonne-energieproject, door eenmalig zogenaamde ‘ZonneDelen’ ter waarde van 25 euro te kopen.

Doelgroep
Volwassenen
Idee
Deel dit: