Project
Init.

Burg.V.Meineszlaan Energieneutraal

Geplaatst op 29 februari 2020, 14:08 uur

Sinds 2016 bezig met huis energieneutraal maken. Eerst zag het er gunstig uit via de Zen City europese subsidie plus de van het aardgas af subsidie van de gemeente Amsterdam. Helaas waren de kosten voor mijzelf te hoog en kwam ik toen niet in aanmerking voor een duurzaamheidslening. Ondertussen heb ik wel op eigen kosten de spouwmuren geisoleerd en ben ik overgegaan op inductiekoken. Mijn HR ketel moet nodig vervangen worden nl. 21 jaar oud, maar ik wil over op een warmtepomp, warmteboiler, zonnepanelen en overal nieuwe kozijnen plus triple glas. Momenteel heb ik enkel glas en in de woonkamer jaren 70 (?) dubbel glas. Bovendien wil ik op de begane grond vloerverwarming middels warm water en op de verdieping electrische vloerverwarming. Omdat ik ook een uitbouw wil maken, kan ik pas verder als die gerealiseerd is. Dan kan ik in totaal 14 zonnepanelen plaatsen. 

Toelichting

Mocht de gemeente een dakopbouw toestaan, dan wil ik er een schuin dak oplopend naar de noordkant van maken zodat er 20 zonnepanelen geplaatst kunnen worden en ik helemaal energieneutraal kan worden. Bij 14 zonnepanelen is het de vraag of dit kan. Daarom heb ik ook interesse in ervaringen met het leggen van zonnepanelen op de noordkant.

Momenteel staat project on hold. Subsidie City Zen is niet meer geldig en gemeentelijke subsidie is enorm verlaagd sinds 2020. In het najaar 2019 wilde ik de aanvraag opnieuw indienen en toen was de pot al leeg. 

Gewenst resultaat 
Energieneutraal, van het gas af, duurzame woning, zelfvoorzienend qua electriciteit.
Deel dit: