Project   

Windmolens aan de Noorder IJ-plas

A
Geplaatst op 29 april 21, 16:10 uur

In de zomer van 2020 tekende Amsterdam Wind met de gemeente Amsterdam een intentieovereenkomst om aan de Noorder IJ-plas windmolens te bouwen. De gemeente besloot om Amsterdammers, via energiecoöperaties, de zeggenschap en het eigendom van de molens te geven. Amsterdam Wind werkt in dit project samen met NDSM Energie.

Toelichting

Ja. Het staat vast dat de Noorder IJ-plas een zoekgebied is. Ook dat windmolens in Amsterdam maximaal 148 meter hoog mogen zijn. Maar over andere zaken gaan we het nog hebben. Samen met omwonenden uit Amsterdam en andere omliggende gemeenten.

Maak je je zorgen, over het geluid of de slagschaduw? Ga dan juist met ons het gesprek aan.

Energiecoöperaties hebben, anders dan commerciële ontwikkelaars, niet tot doel om maximale winst te maken. Onze businesscases bieden daarom ruimte om overlast te beperken. De winst die we dan nog maken gaat bovendien voor een groot deel terug naar de omgeving.

Hoeveel windmolens er komen, en waar, hoe we overlast beperken voor mens en dier, waar de winst naartoe gaat, hoe je als omwonende mede-eigenaar kunt worden, en wie de stroom afneemt: daar heb je als omwonende wat van te vinden. Je hebt er wat over te zeggen.

Gewenst resultaat Windmolens aan de Noorder IJ-plas
1 reactie

Peter Videler

Benieuwd of dit de realisatie fase gaat halen. Er is veel tegenwind van de bewoners. 100% tegen begrijp ik. Juridische claims in voorbereiding. Zou je als cooperatie niet aan mee moeten werken als er geen draagvlak voor is bij omwonenden lijkt me.
4-mei-2021 13:09
Wil je reageren? Meld je dan aan.