Project
Idee

zonnegevels met urban art

Geplaatst op 1 december 2021, 15:24 uur
Illustration

KUNST DIE ENERGIE OPWEKT

Onze trots! Later dit jaar is dit unieke project te bewonderen in Sittard. 

De Dempsey-flat wordt door ZigZagSolar voorzien van 2 artistieke gevels;  ‘schilderijen’ van zonnepanelen, ontworpen door GOMAD (urban art). De bewoners hebben mogen kiezen welke schilderijen en gebruikt zouden gaan worden voor de gevels.

De grote geveloppervlakken aan de oost- en zuidkant zijn uitstekend geschikt om onze ZigZag zonnepanelen te bevestigen. De gevels kunnen zo meer panelen herbergen dan je op het dak kwijt zou kunnen. Het gaat in totaal om 200 zonnepanelen die samen goed zijn voor een opbrengst van 16.000 kWh per jaar. 

ZigZagSolar bouwt voor Wonen Limburg een gevel die het gebouw verfraait en passend integreert in de omgeving. Onze gevel zorgt voor een verlaging van de woonlasten door de elektriciteit die opgewekt wordt. Tijdens de montage van de ZigZagSolar-gevel worden de bewoners niet gestoord in hun privacy en hoeven zij de woning niet te verlaten. 

Op deze manier ontzorgen we de woningcorporatie, want tijdelijke woonruimte vinden blijkt altijd een uitdaging.


Deel dit:
2 reacties

Wim Stevenhagen

PV & Muisstille Windside Wind Turbines zijn ideaal met elkaar te koppelen. Vooral nu het binnen Amsterdam qua energie, gigantisch krap begint te worden.
PV doet overdag, buiten zijn winterslaap zijn werk.
Windside Wind Turbines doen, Dag & Nacht, Zomer & Winter met hun Energie en/of Warmte pro Lees meer
di 7 december 2021 13:14

Wim Stevenhagen

Muisstil een extra
Eye Catcher bij de PV wand.
www.windside.com
di 7 december 2021 13:16
Wil je reageren? Meld je dan aan.