Project

Collect Your Retrofits: Hoe komt jouw VVE tot collectieve verduurzaming?

Geplaatst op 2 november 2022, 12:54 uur
Illustration

Wij zijn op zoek naar een VVE, eigenaar van een monumentaal pand in de binnenstad van Amsterdam, die mee wil doen aan ons onderzoek over hoe je als leden van een VVE tot een besluit voor collectieve verduurzaming komt, en hoe we dit proces zouden kunnen versnellen. Neem dus contact op via hans.roeland.poolman@ams-institute.org.

Het onderzoeksproject “Collect Your Retrofits” helpt uw vereniging van eigenaren (VvE) om een goed geinformeerd en weloverwogen besluit te nemen voor de collectieve verbouwingsmaatregelen voor het verduurzamen van uw pand.

Dit door een gedetailleerde technische analyse en rapportage, gratis uitgevoerd door TU Delft, van uw monumentale pand in combinatie met een innovatieve benadering voor het collectieve besluitvormingsproces met de andere VvE-leden.

Toelichting

In ongeveer drie maanden zullen de leden van de VvE zelf tot een op maat gemaakt plan komen voor het verduurzamen van hun eigen pand.

Het proces bestaat uit een combinatie van een gedetailleerde technische analyse met individuele gesprekken met de bewoners over hun persoonlijke voorkeuren van het pand. Na de interviews verwerken we dit in een op maat gemaakt model ter voorbereiding van een tweetal workshops waardoor een steeds scherper beeld ontstaat.

Gewenst resultaat 
Het eindresultaat is een op maat gemaakte eindrapportage waarin de verschillende scenarios verder zijn uitgewerkt zodat deze kunnen worden gebruikt in het besluitvormingsproces van de VvE.
Lopend
Deel dit: