Project

Dorp Sloten

Geplaatst op 7 april 2023, 14:06 uur
Illustration

Het dorp Sloten heeft ondanks het feit dat het langzamerhand grotendeels is ingeklemd door stedelijke bebouwing nog steeds zijn dorpse karakter behouden. De Dorpsstraat (Sloterweg), het Dorpsplein, de Osdorperweg en de zijstraatjes, zoals Akerpolderstraat en Nieuwe Akerweg vormen samen met enkele zijstegen de dorpskern 

Na een eerste buurtbijeenkomst, georganiseerd mede door Gemeentelijke duurzaamheidscoördinator van NW (Mickey vd Stap), willen buurtbewoners nu samen Aan de slag.

Recent een tweede bewonersavond om met elkaar te denken wat logische richtingen zijn en hoe je dat collectief oppakt. Hierna subsidieregelingen op een rij gezet en afgestemd met subsidieloket van gemeente voor dit initiatief wat hun beste mogelijkheden zijn voor een verkenningssubsidie. Bewoners hierover geïnformeerd. Volgende stap waarschijnlijk voorzien van juiste expertise om e monumentale woningen op de juiste manier te kunnen verduurzamen. Dat vraagt specialisme, die wel in ons 02025 netwerk zit (bv. Groene Grachten).

Doelgroep
Volwassenen
Gewenst resultaat 
verduurzaming van (monumentale) panden in dorp sloten
Idee
Deel dit:
Nog geen reacties