Project
Lopend

Weesp Duurzaam

Geplaatst op 7 april 2023, 15:03 uur
Illustration

Platform Weesp Duurzaam is een initiatief van Paul Roholl, Alexandra Houbiers en Martin Hoek. Na de enorme belangstelling in 2019 voor de Weesper energiecoöperatie hebben de initiatiefnemers een onafhankelijk duurzaamheidsplatform opgericht dat Weesp Duurzaam is gaan heten.

Weesp Duurzaam heeft een zeer uitgebreide eigen actuele website : https://weespduurzaam.nl/ 

›  Platform Weesp Duurzaam wil een bijdrage leveren aan lokale duurzame energie van en voor de inwoners van Weesp en Driemond.

›  Veel bewoners willen wel aan energiebesparing doen maar weten veelal niet goed waar te beginnen. Onze energiecoaches denken graag bij jou thuis met je mee. Zie hierna.

›  We zetten ons in voor meer groen en biodiversiteit in Weesp. Zoals door de aanleg van vele bloemenveldjes voor meer bijen en andere insecten, verspreid over de stad en in overleg met de gemeente.

›  We organiseren regelmatig (online) bewonersavonden. Tijdens deze avonden wordt informatie gegeven over onderwerpen als verduurzaming monumenten, groene daken, zonnepanelen, warmtepompen.

›  Het platform is een onafhankelijke bron van informatie. Elke vrijdagavond van 19.00 tot 20.00 uur houden we inloopspreekuur in de Bibliotheek (OBA Weesp), Oudegracht 67. Voor vragen en informatie over onze activiteiten op gebied van verduurzaming en groen.

›  Weesp Duurzaam is géén commerciële organisatie en géén actiegroep.

Doelgroep
Volwassenen
Illustration
 
Deel dit: