Vacature/hulpvraag

Stageplek (master)student : Inclusieve interventies in de Energietransitie

Illustration
Geplaatst op 13 september 2021, 11:54 uur
organisatie Tertium
contactpersoon Menno van der Veen

Ben jij (master) student en op zoek naar een stage plek bij hét bureau voor strategische participatie in de energietransitie en de stedelijke omgeving.??  Dan is dit jouw kans! 

Combinatie van onderzoek en praktijk
Duur: 6 maanden (bij 16 uur per week) of 4 maanden (bij 32 uur per week)
Begeleid door Tertium in samenwerking met 02025, het Amsterdamse netwerk van koplopers op het gebied van duurzame energie

Omschrijving
De Amsterdamse energietransitie heeft een imagoprobleem: ze zou vooral worden gedragen door hoogopgeleide Amsterdammers die zich duurzame investeringen kunnen veroorloven en tegelijkertijd een uitbundig consumptiepatroon hebben dat niet bepaald energiezuinig is. Dit imago vormt een groeiend probleem voor de transitie. Immers: de energietransitie biedt kansen voor alle Amsterdammers op een schonere stad (minder uitstoot), een lagere energierekening (isolatie), meer autonomie (een eigen energiebron) en nieuw werk (groene banen).

Onze onderzoeksvraag: hoe zorgen we dat de energietransitie inclusiever wordt?
De stage bestaat uit onderzoek naar succesvolle interventies in de stedelijke omgeving om het gesprek over de energietransitie te voeren met verschillende groepen, denk aan mensen met een laag inkomen, ondernemers, mensen van verschillende etnische afkomt en levensbeschouwing.
We willen graag weten wat goede voorbeelden zijn van interventies. Na 2 maanden onderzoek bespreken we voorbeelden met elkaar tijdens een kennissessie en kiezen we interventies waar we enthousiast over zijn en voeren die uit.

Maand 1-2: Academisch onderzoek naar inclusieve interventies in stedelijke omgeving, interviews onder het 02025 netwerk
Maand 3: Presentatie van bevindingen, kennissessie en selectie van interventies
Maand 3-4: Uitvoeren van intervensties
Maand 5-6: Eindrapport

Stagebegeleiders (Tertium) : Natasja van den Berg. Wetenschappelijk begeleider:  Menno van der Veen

 

ingangsdatum per direct