Vacature/hulpvraag

Wie kan ik interviewen voor mijn promotieonderzoek over de warmtetransitie?

Geplaatst op 23 februari 2022, 16:50 uur
Illustration

Voor mijn promotieonderzoek verzamel ik verhalen over warmte in de stad Amsterdam. Vind je het leuk om te vertellen hoe jij de warmtetransitie ervaart? Misschien wel over initiatieven in je buurt of hoe je zelf aan de slag zou willen gaan? Stuur dan een mail naar c.kaandorp@tudelft.nl 


Alvast hartelijk dank voor jouw verhaal!


Uitvoering interviews

Een gesprek van ongeveer een uur, online of in het echt.


Achtergrond onderzoek:

De meeste huizen in Nederland worden nu nog verwarmd met aardgas. Een transitie naar aardgasvrij verwarmen kan zowel het aardgasgebruik als de CO2-uitstoot in Nederland verlagen. De gemeente Amsterdam wil daarom vóór 2040 overgestapt zijn op aardgasvrij verwarmen. 

Deze transitie wil de gemeente uitvoeren door per buurt een technische oplossing te kiezen op basis van factoren als betaalbaarheid en haalbaarheid. Daarnaast ontstaan er ook buurtinitiatieven die binnen hun buurt willen bijdragen aan de transitie naar hernieuwbare energie. Een gevolg van deze buurtgerichte aanpakken kan zijn dat huizen in verschillende buurten op verschillende manieren verwarmd gaan worden.

Wij onderzoeken sociale gevolgen van een buurtgerichte aanpak van de warmtetransitie in Amsterdam. Hiervoor interviewen we bewoners, beleidsmakers en andere personen die betrokken zijn bij de warmtetransitie in Amsterdam. We vragen of mensen gevolgen ervaren van de transitie op ongelijkheid, wooncomfort en participatie. Ook vragen we mensen hoe ze de rol zien van buurtinitiatieven. 

Deze studie loopt van oktober 2020 tot augustus 2022. Het onderzoeksteam bestaat uit Chelsea Kaandorp, Igor Pessoa, Udo Pesch, Edo Abraham en Nick van de Giesen. Chelsea Kaandorp is de contactpersoon en verantwoordelijk voor gegevensbescherming. Het onderzoek wordt gefinancierd door het Sustainable Urbanization Global Initiative (SUGI), dat is georganiseerd door Belmont Forum en JPI Urban Europe.

Over Chelsea Kaandorp

Deze studie is een onderdeel van mijn promotieonderzoek aan de TU Delft. Tijdens dit onderzoek bestudeer ik diverse kanten van de warmtetransitie, namelijk watergebruik, CO2-uitstoot en hoe we warmte eerlijk kunnen organiseren. 

Vrijwilligheid en privacy

De deelname is vrijwillig en de deelname kan op elk gewenst moment gestopt worden. De geïnterviewden hoeven geen vragen te beantwoorden die ze niet willen beantwoorden. Persoonsgegevens worden verwerkt zoals overeengekomen met geïnterviewden. Ze kunnen bijvoorbeeld zelf kiezen in welke mate hun antwoorden geanonimiseerd worden. 


Contact: c.kaandorp@tudelft.nl 

Ingangsdatum
23-2-2022
Deel dit:
1 reactie

Dave van Dongen

Dit is een verhaal, wat in ieder geval niet meehelpt in de warmtetransitie. De rechtszaak hierover loopt nog steeds... :-(

https://eenvandaag.avr Lees meer
vr 18 maart 2022 12:10
Wil je reageren? Meld je dan aan.