Wens

Energiearmoede "Fuel poverty" ook tijd in investeren

Schone energie
Geplaatst op 18 november 2019, 10:20 uur

Dag, naast het mooie werk van energiecommisaris waarbij ik de urgentie wel voel maar niet makkelijk tot (advies) daden kom, vind ik het menselijkerwijs ook belangrijk aandacht aan de zgn. energie armoede te besteden. Het aantal mensen dat hier last van heeft zou nu oplopen, ik meen dat ik het aantal van meer dan 1 miljoen hoorde.

De Engelsen hebben er wat meer statitistiek over zie de link: https://www.nea.org.uk/about-nea/fuel-poverty-statistics/  Bij fuel poverty denk ik niet meteen aan een koud of donker huis, maar zo bedoelen de Britten het wel. Hun definitie vrij vertaald spreekt over energiearmoede als meer dan 10% van het huishoudinkomen aan verwarming/ elektra wordt besteed.

In mijn buurt/ wijk zou dat ook een punt zijn maar de ggd's en hulpdiensten vinden het al gauw een schending van privacy om er meer over te zeggen. En als we het wèl zouden weten zou je nog een plan, informatie, een aanbod moeten hebben... Wie wil hier met mij over meedenken? Ik zou wel een kwart van mijn "energieagenda" hiervoor vrij willen maken. Bij !Woon speelt wel wat over energieadvies en energiecoaches maar wat daar nou gebeurt in Amsterdam zuid/ Buitenveldert is mij niet bekend.

Heb ik een punt of komt dit vanzelf goed....

@beheerder van deze site:waarom MOET ik hieronder een thema invullen en kan dat alleen maar schone energie zijn?

Groet Michael

Illustration
 
Mensen die deze wens delen: 4
Ik deel deze wens Ik wil helpen Ik wil trekker zijn
Deel dit:
2 reacties

Jannekee Jansen op de Haar

di 26 november 2019 15:06
Beste Michael,
Ik denk niet dat dit vanzelf goed komt. Het is een enorm probleem, dat alsmaar groter wordt in Amsterdam, maar dat we om de één of andere reden niet serieus willen nemen. Ik ben van Jungle Amsterdam en energiearmoede is een van de onderwerpen waar wij ons mee bezig houden. Ik probeer nu... lees meer

Michael Turel

do 12 december 2019 08:46
Dag Janneke, op een bijeenkomst over de app energie challenge (nog in ontwikkeling) werd door de gemeente wel over energiearmoede gesproken. Maar een analyse of lijst met initiatieven of budgetten was er nog niet! We kunnen wel eens afspreken bij Jungle of hier in het huis van de wijk? Heb je een lij... lees meer