Activiteit

Aardgasvrij OPEN HUIS #2 - Erica en Kees in de Kolenkitbuurt

zaterdag 21 april 2018 , 14:00 - 17:00 uur

Op zaterdag 21 april houden we ons tweede aardgasvrije open huis! Wie wil weten hoe een gasloos appartement eruit ziet kan een kijkje komen nemen in de Kolenkitbuurt in Amsterdam. U bent welkom tussen 14:00 en 17:00 uur. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via info@thuisbaas.nl, onder vermelding van 'Open Huis 21 april'. We wachten jullie op aan de Bos en Lommerweg, tussen de Akbarstraat en het Jan van Schaffelaarplantsoen.

Met behulp van ThuisBaas zijn Erica en Kees sinds kort niet meer afhankelijk van aardgas. Zij maakten deze keuze uit idealisme, en de gemeente maakte het aantrekkelijker dankzij een subsidie. Wie overweegt dezelfde keus te maken als Erica en Kees, kan komen voelen hoe infraroodpanelen verwarmen en ervaren hoe de instant heater het water verwarmt. 

Waarom all-electric?
Om klimaatverandering te stoppen is het noodzakelijk dat we snel afscheid nemen van fossiele brandstoffen zoals olie en gas. Dat is een uitdaging, maar het kan wel. Om koplopers te belonen, krijgen Amsterdammers die nu van het gas af gaan € 5.000,- subsidie. Wie zijn huis energieneutraal maakt – dus alle benodigde elektriciteit zelf op het eigen perceel opwekt – krijgt zelfs € 8.000,- subsidie. Maar ook zonder subsidie is het heel betaalbaar om van het gas af te gaan. Samen met Thuisbaas leggen Kees en Erica het je uit!

Locatie
Kolenkitbuurt Amsterdam
Kosten
Gratis
Illustration
 
Deel dit: