Activiteit

Aardgasvrij OPEN HUIS - WeMakeThe.City (Kolenkitbuurt)

zaterdag 23 juni 2018 , 10:00 - 14:00 uur

Het WeMakeThe.City Festival is het festival dat de stad beter maakt. Vijf dagen lang pakken we urgente uitdagingen voor het dagelijks leven in de stedelijke omgeving op. Op tientallen locaties verspreid over de stad Amsterdam én de regio. Ter gelegenheid hiervan stellen Erica en Kees hun toekomstbestendige appartement op zaterdag 23 juni van 10 tot 14 uur nog een keer open voor publiek! 

Met behulp van ThuisBaas zijn Erica en Kees sinds kort niet meer afhankelijk van aardgas. Zij maakten deze keuze uit idealisme, en de gemeente maakte het aantrekkelijker dankzij een subsidie. Wie wil weten hoe een gasloos appartement eruit ziet kan een kijkje komen nemen in hun woning in de Kolenkitbuurt in Amsterdam.

Het open huis van Erica en Kees is één van de vele bijzondere activiteiten op het 5 dagen durende WeMakeThe.City Festival. Festivalpassen zijn hier verkrijgbaar(v.a. 2,50 euro). Wilt u alleen naar het Open Huis van Erica en Kees, meld u dan bij ons aan via info@thuisbaas.nl o.v.v. Open Huis WeMakeThe.City. U bent welkom tussen 10:00 en 14:00 uur. We wachten jullie op bij de ingang van de binnentuin aan de Bos en Lommerweg.

 

Waarom all-electric?

Om klimaatverandering te stoppen is het noodzakelijk dat we snel afscheid nemen van fossiele brandstoffen zoals olie en gas. Dat is een uitdaging, maar het kan wel. Om koplopers te belonen, krijgen Amsterdammers die nu van het gas af gaan € 5.000,- subsidie. Wie zijn huis energieneutraal maakt – dus alle benodigde elektriciteit zelf op het eigen perceel opwekt – krijgt zelfs € 8.000,- subsidie. Maar ook zonder subsidie is het heel betaalbaar om van het gas af te gaan. Samen met Thuisbaas leggen Kees en Erica het je uit!

 

Oplossing voor appartementen

De all electric oplossing bestaat uit infraroodpanelen voor verwarming, een inductiekookplaat om te koken en een instant heater voor warm tap- en douchewater. Wigger Verschoor, operationeel directeur van ThuisBaas: “Deze oplossing is vooral geschikt voor appartementen die een degelijke basisiolatie hebben, zoals dubbel glas. Het is betrekkelijk eenvoudig om zo’n ontwerp te maken en te installeren, de apparatuur neemt weinig ruimte in beslag en is betaalbaar.” Kees en Erica zijn in elk geval erg blij met de oplossing en laten je graag ervaren hoe het in hun appartement eruit ziet en voelt.

Bekijk ook deze pagina voor meer informatie over de ThuisBaas aardgasvrij formule.

 

 

Meld je aan

Locatie
Kolenkitbuurt Amsterdam
Kosten
Gratis
Illustration
 

Maximum aantal deelnemers: 100

Meld je aan
Deel dit: