Activiteit

Masterclass "Realisme in de Amsterdamse Energietransitie"

donderdag 3 december 2020 , 17:00 - 19:00 uur

De Amsterdamse energietransitie heeft financiële, technische, bestuurlijke en organisatorische aspecten. Wat doen we, wat kost het, hoe doen we het?

Voor wie is deze (digitale) masterclass? Woordvoerders van coöperaties/gemeentes/stadsdelen, politici, pers en mensen van het netwerk van 02025. 

Waarom geven we deze opleiding? 
We horen en praten veel over losse technieken die we toepassen in de transitie. Zoals wind, zon, aquathermie of een warmtenet op biomassa. Telt dit allemaal op tot een transitie? En hoeveel kost het en hoe financieren we deze transitie in Amsterdam? En hoe organiseren we dit? Met de Amsterdam Approach (een gelijkwaardige samenwerking) of wordt het een Chinese aanpak met een uitrol door het systeem? Wordt het 'alles warmtenet', 'alles elektrisch' of 'alles op groen gas'? Of een mix hiervan? Na twee keer drie kwartier en een examen weet je een heleboel meer en kan je met een gerust hart het woord voeren of een artikel schrijven.

Het programma: de masterclass Realisme in de Amsterdamse Energietransitie is op 3 december van 17:00 - 19:00. Het is online en bestaat uit twee delen van drie kwartier:
Deel 1: In het eerste deel leert Frans Debets ons hoe te rekenen met de belangrijkste begrippen en eenheden.
Deel 2 : In het tweede deel geeft Pauline Westendorp haar -bedrijfskundige- blik op de technische, financiële, bestuurlijke en vooral organisatorische kant van de Amsterdamse energietransitie. En een tipje van de sluier: het gaat vooral om genoeg mensen in de uitvoering! 

Kosten: Voor de mensen die bij 02025 zijn aangesloten zijn gratis kaarten beschikbaar gesteld (-; dus als je je aanmeldt via de knop hieronder is het gratis. Lees alles in de nieuwsbrief van 02025. Het complete naslagboek kan aangeschaft worden voor 25 euro.
Normaal wordt deze masterclass aangeboden voor 180 euro ex BTW per persoon. Voor organisaties wordt op maat een pakket aangeboden, gericht op de aanwezige basiskennis. Er is een sterk gereduceerde prijs voor studenten en anderen met een -hopelijk tijdelijk- kleinere beurs. Interesse? Laat het weten, via pauline@oranjeeenrgie.nl.

AANMELDEN:  De aanmelding is gesloten.

Het gratis examen is op 10 december 2020 tijdens het energieontbijt. Online. Link energieontbijt.  

 

Kosten
Gratis voor leden
Doelgroep
Alle volwassenen
Illustration
 
maximum aantal deelnemers
40
Deel dit: