Activiteit

Webinar VvE: Groen MJOP, deel 1

woensdag 31 maart 2021 , 19:30 - 20:15 uur

Energiebesparing en duurzaamheid wordt steeds belangrijker en urgenter. Ook VvE’s krijgen hier mee te maken. Wilt u meer weten over het vergroenen van uw VvE? Volg ons webinar en laat u informeren over de mogelijkheden en kansen.

Een VvE hoort te sparen voor toekomstig onderhoud aan het pand. Dit kan via een meerjarenonderhoudsplan (MJOP). Het MJOP geeft aan welke onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd moeten worden, op welk moment dat moet gebeuren en welke kosten dat met zich meebrengt. Op die manier wordt gespaard voor toekomstig onderhoud. Een MJOP kan ook worden ‘vergroend’. Dat betekent dat wordt gekeken of, en op welke manier, energiebesparende maatregelen kunnen worden toegevoegd. Wordt een dak vernieuwd, dan is dat ook het moment om het dak te isoleren. Hetzelfde geldt voor isolatie van de kruipruimte en de gevels. Ook het plaatsen van dubbel- of tripleglas is een interessante optie. Tijdens het webinar vertelt !WOON u meer over de opties om het pand en uw woning te vergroenen!

Groen MJOP
Het webinar is opgedeeld in twee delen. Deel 1 is op 31 maart en deel 2 op 7 april. Als u zich aanmeldt voor deel 1, ontvangt u ook automatisch de link voor deel 2.

deel 1: Het belang van een Groen MJOP (31 maart 2021) Amsterdam heeft ambitieuze plannen voor het verduurzamen van de stad. Dit heeft ook gevolgen voor uw VvE. Veel energiebesparende maatregelen vallen (deels) onder de verantwoordelijkheid van de VvE. Om uw VvE goed voor te bereiden op de energietransitie van het aardgas af is het goed om energiebesparende maatregelen op te nemen in het Meerjarenonderhoudsplan (MJOP). Zo voorkomt u verassingen en kosten in de toekomst. Dit webinar gaat in op het belang en de voordelen van een sterk MJOP en het ‘vergroenen’ hiervan.

Meer info op de site.

Kosten
Gratis
Doelgroep
Alle volwassenen
Illustration
 
Deel dit: