Activiteit

Online training tot Energiecoach

vrijdag 12 maart 2021 , 10:00 - 16:30 uur

Heb je hart voor je buurt en voor ’n duurzame wereld? Meld je dan aan als vrijwilliger en volg de online training Energiecoach! Na de training geef je mensen via videobellen advies hoe zij minder energie kunnen verbruiken en dus minder kosten maken. Deze training is voor vrijwilligers in Amsterdam, Zaanstad, Heemstede, Zandvoort, Bloemendaal, Beverwijk, Haarlem, Velsen en IJmuiden. Lees snel verder hoe je je kunt aanmelden. Op dit moment geven we alleen online trainingen en ook alleen adviesgesprekken via videobellen. Wanneer de corona-maatregelen minder strict worden, ga je als energiecoach ook op huisbezoek (in je eigen buurt).

Vacature energiecoach

Met behulp van een tablet met onze energiecoach-app ga je bij mensen advies geven. Je gaat met mensen in gesprek. Signaleren jullie samen onzuinige apparaten of een verwarming die altijd staat te loeien? Als Energiecoach krijg je een training waardoor je precies weet hoe bewoners kunnen besparen op de energierekening. Je geeft advies op maat over het bewonersgedrag, uitleg over bespaarproducten en hoeveel geld er bespaard kan worden. Na je bezoek ontvangt de bewoner een bespaarrapport met de beste tips voor dat specifieke huishouden.

WAT VOOR KENNIS OF VAARDIGHEDEN ZIJN NODIG?

Voorkennis is niet nodig, wel vinden we het belangrijk dat je sociaal bent, een boodschap goed kunt overbrengen en dat je het leuk vind om bij mensen advies te geven. Spreken van een tweede taal is een pré! Vanwege het feit dat je na de corona-lockdown bij mensen thuis komt, is een Verklaring Omtrent Gedrag nodig (hier zijn geen kosten aan verbonden).

WAT VOOR SCHOLING KRIJG JE AANGEBODEN?

We bieden je een online training aan. We leren je van alles over energiebesparen, maar leggen ook de praktische zaken uit, zoals de tablet met app waarmee je werkt en kennis over de bespaarproducten. Met regelmaat organiseren we een online intervisie-bijeenkomsten, webinars en straks ook weer een excursie, gezellige borrel of kleine scholing.

WAT KRIJG JE ER VOOR TERUG?

Voor je vrijwilligerswerk ontvang je € 4,50 per adviesgesprek (van een uur). Je krijgt een tablet in bruikleen en je kunt van alles bijleren over energie en een netwerk opbouwen.

WERKTIJDEN

Je kunt zelf aangeven wanneer je beschikbaar bent. Een gesprek duurt ongeveer een uurtje. Je bent minimaal 1 uur per week beschikbaar.

Meer informatie op de site.

Kosten
Gratis
Doelgroep
Alle volwassenen

Illustration
 
Deel dit: