Activiteit

Energieontbijt #143 : Warm(t)e Opties

donderdag 20 mei 2021   |   9:00 - 10:30 uur   |   Online

Het vorige energieontbijt ‘Hoeveel schone energie heeft Amsterdam nog nodig?’ ging (vooral) over hoeveel elektriciteit in Amsterdam nu en straks duurzaam wordt opgewekt. Dit ontbijt gaat over een andere belangrijke bron van energie in Amsterdam: warmte.
Ben je benieuwd naar de alle informatie over warmte, zoals de uitvoering van de Transitie Visie Warmte en de bijdrage van het warmtenet aan een duurzame stad?  Dan zien we je graag op dit Energieontbijt !

Warmte in de stad via warmtenet en ook alternatieve warmte opties …Geen gemeente in Nederland heeft een grotere opgave dan Amsterdam. Circa 430 duizend woningen en enkele tienduizenden utiliteitsgebouwen moeten de komende decennia aardgasvrij worden gemaakt. Daarnaast heeft Amsterdam een grote nieuwbouwopgave, die aardgasvrij moet worden gerealiseerd.

In de Transitie Visie Warmte is vorig jaar door de gemeente Amsterdam een routekaart voor verschillende voorkeur warmte opties en een planning bepaald. Per buurt is geanalyseerd wat het meest duurzame alternatief voor aardgas is tegen de laagste maatschappelijke kosten, betaalbaarheid voor de bewoners is hierbij één van de uitgangspunten. Voor de ene buurt komt een warmtenet daar als voorkeursoptie uit, voor een andere buurt kan bijvoorbeeld all-electric een oplossing zijn.
Maar welke optie kies jij? Wat zijn alternatieve mogelijkheden voor verwarmen met aardgas? En hoe draagt een warmtenet bij aan de verduurzaming van de stad? In dit ontbijt gaan we dat bespreken.

Aanmelden:
We organiseren dit ontbijt via een online ZOOM-meeting. Graag vooraf HIER AANMELDEN of via onderstaande blauwe aanmeldknop. Dan ontvang je automatisch een dag van te voren de login per email en achteraf de link naar het verslag met alle presentaties en informatie.

Programma:
08.45 (digitale) inloop
09:00 Welkom door Thijs Haverkamp
09:10 Voorstelronde, wat is er te vieren, heb je iets te delen?
09:15 Voorlopig programma,( spreker(s) worden nog bevestigd)
    -    Van Transitie Visie Warmte naar gezamenlijke buurt uitvoering ;
         wat zijn de zijn de plannen van de gemeente en de opties voor
         bewoners/buurten? wijk uitvoeringsplannen?

    -    Opwek Warmte -Wat zijn de verschillende warmteopties die mogelijk zijn
          in Amsterdam
    -    Warmte Coöperatie als buurt alternatief, een praktisch voorbeeld
10.20 Afronding
10.30 Einde

Voor verdere berichten en informatie hou deze activiteit en de nieuwsbrief van 02025.nl in de gaten! (ontvang je nog geen nieuwsbrief? klik hier)

Meld je aan

Kosten
Gratis
Doelgroep
Alle volwassenen
Locatie
Online
Aanmelden
Aanmelding vooraf noodzakelijk
E-mailadres
john@02025.nl

Maximum aantal deelnemers: 75

Aantal aangemelde deelnemers: 8

Deze mensen komen:
- Karlijn Kokhuis
- Rob Mathlener
- Steven Kerstel
- Emil Gorter
- John van Gelder
- Aukje van Bezeij
- Johan Werdmuller
- Peter Wiers

Meld je aan