Activiteit

Training: Financiering van je wooncoöperatie

woensdag 2 juni 2021 , 18:30 - 21:30 uur

!WOON organiseert in juni een online training over de financiering van je wooncoöperatie. Van tevoren ontvang je als deelnemer een Zoomlink om deel te kunnen nemen. Let op: deze training is beschikbaar voor maximaal 2 groepen en is op aanvraag. Wil je met je initiatief deelnemen, stuur dan een mail naar t.buck@wooninfo.nl.

Een wooncoöperatie?

Deze woonvorm vult het gat tussen huren en kopen en wordt in andere landen al vele jaren succesvol toegepast. Een wooncoöperatie is een woonvorm waarbij de leden (bewoners) gezamenlijk verantwoordelijkheid nemen over hun huisvesting. In deze vorm van zelforganisatie besturen en beheren bewoners gezamenlijk hun eigen wooncomplex. De gemeente Amsterdam heeft een actieplan gelanceerd om de komst van meer wooncoöperaties in de stad te stimuleren, o.a. door het beschikbaar stellen van nieuwbouwkavels en een leenfonds voor wooncoöperaties. Bekende Amsterdamse voorbeelden zijn o.a. De Warren, de Nieuwe Meent en de Samenwerking.

De financiering van je wooncoöperatie

Je hebt inmiddels een groep gevormd met gelijkgestemden, jullie hebben een gezamenlijke visie opgesteld over jullie ideale woonomgeving en hebben misschien de vereniging al opgericht en een bestuur aangewezen. Wellicht hebben jullie al een bouwkavel of een bestaand gebouw in beeld. Maar hoe ga je je wooncoöperatie financieren?

Aan bod komt:

De voorfinanciering en overige hobbels (waar moet je op letten)
Verschillende financieringsvormen en regelingen
Crowdfunding
Aan het einde van deze training weet je aan welke knoppen je kunt draaien om de financiering rond te krijgen en wat de financiële structuur is van jullie wooncoöperatie.

Uiteraard is er voldoende gelegenheid om vragen te stellen en zelf aan de slag te gaan.

Wanneer?

Woensdag 2 juni 2021. Tijd: 19.30 – 21.30 uur.

Voor wie?

Deze training is op aanvraag beschikbaar voor bewoners die een wooncoöperatie aan het oprichten zijn in Amsterdam en meer willen weten over de financiering van hun initiatief. Maximaal 2 groepen per training.

Prijs?

Gratis voor inwoners van Amsterdam.

*I.v.m. het coronavirus is deze training online, zodra de situatie dat weer toelaat zal deze weer live gegeven worden.

Kosten
Gratis
Doelgroep
Alle volwassenen
Illustration
 
Deel dit: