Activiteit

Training kaartenbak voor wooncoöperaties: deel 1 (bijna vol)

dinsdag 5 oktober 2021 , 19:30 - 21:30 uur
Illustration

De gemeente Amsterdam stelt nieuwbouw kavels beschikbaar voor groepen die een wooncoöperatie willen opzetten. Bekijk het huidige kavelaanbod hier. Een wooncoöperatie is een woonvorm waarbij de leden (bewoners) gezamenlijk verantwoordelijkheid nemen over hun huisvesting. In deze vorm van zelforganisatie besturen en beheren bewoners gezamenlijk hun eigen wooncomplex. De eerste wooncoöperaties zijn al aan het bouwen of gaan binnenkort bouwen. Zijn jullie de volgende?

Om je in te kunnen schrijven voor een nieuwbouwkavel moet je ingeschreven staan in de kaartenbak van de gemeente. Om in de kaartenbak te komen moet je aan een aantal voorwaarden voldoen: Je moet een uitgewerkte visie op papier hebben staan en je vereniging hebben opgericht. Om startende groepen op weg te helpen organiseert !WOON in oktober en november een tweedelige training gericht op de inschrijving in de kaartenbak.

Deel 1: Groepsvorming en visie opstellen

In dit eerste deel van de training kom tot een gezamenlijke visie over jullie toekomstige wooncomplex. Jullie leren hoe je tot een duurzame wooncoöperatie komt en hoe je je visie toeschrijft naar de kaartenbak van de gemeente. Daarnaast besteden we aandacht aan groepsvorming. De groep is immers de basis van de wooncoöperatie. Uit hoeveel mensen moet de initiatiefgroep bestaan, hoe neem je gedragen besluiten met elkaar, welk talent is handig om al in je groep te hebben en hoe zet je je organisatie verder op?

Deze tweedelige training is gratis voor groepen die een nieuwbouw wooncoöperatie aan het opzetten zijn in Amsterdam. Na het volgen van deel 1 en deel 2 van deze training is je groep klaar om zich in te schrijven in de kaartenbak.

Praktisch

Tijd: 19.30 tot 21.30 uur.
Locatie: kantoor van !WOON aan de Nieuwezijdse Voorburgwal 32, 1012 RZ Amsterdam
Wil je deelnemen? Neem dan contact op met Tessa Buck via: t.buck@wooninfo.nl
Er is plaats voor een beperkt aantal groepen.

Kosten
Gratis
Deel dit: