Activiteit

Cursus VvE: Aardgasvrij wonen

woensdag 16 februari 2022 , 19:30 - 21:00 uur
Illustration

> Ga direct naar aanmelden

Let op: Dit is een fysieke bijeenkomst. We volgen de regels van de overheid op. Mochten de regels ter zijner tijd zijn aangepast, dan bieden we de cursus digitaal als webinar aan. U wordt hier natuurlijk tijdig over geïnformeerd.

De locatie is op dit moment nog niet bekend. Zodra de locatie is vastgelegd, vullen we deze informatie aan op onze website.

U kunt er (bijna) niet meer omheen; we moeten van het aardgas af. De gemeente Amsterdam heeft allerlei plannen, ideeën en alternatieve warmtebronnen. Wat betekent dat voor u als Amsterdammer en lid van de VvE? Hoe kunt u zich voorbereiden op aardgasvrij wonen?

De gemeente wil in 2040 volledig aardgasvrij zijn. Dat is een enorme opgave. Hoe de gemeente de overstap naar aardgasvrij wonen ziet is per wijk uitgeschreven in de ‘Transitievisie Warmte’. Maar, wat betekent dat nu eigenlijk?

In de cursus leggen we uit wat de plannen zijn van de gemeente en hoe zij deze plannen wil uitvoeren. We bespreken welke alternatieven er zijn voor aardgas en wat dat betekent voor uw woning. Natuurlijk gaan we ook in op de kansen, valkuilen en aandachtspunten er zijn voor u als woningeigenaar en lid van de VvE.

Na deze cursus weet u:

Wat de plannen zijn van de gemeente Amsterdam
Op welke manieren u straks uw huis kunt verwarmen
Hoe u zich nu al voorbereidt op een aardgasvrije woning
Welke extra aandachtspunten er zijn als lid van de VvE
VvE vergroenen
VvE’s die willen verduurzamen kunnen ook terecht bij onze webinars over het vergroenen van het MJOP (meerjaren onderhoudsplan). Het webinar bestaat uit twee delen. Lees alle informatie op de site van !WOON.

Kosten
Gratis
Doelgroep
Alle volwassenen
Deel dit: